News

Țara care va oferi bani fiecărui cetățean, pentru a reporni economia. Cetățenii au spus deja pe ce vor cheltui sumele

05.05.2020 | 12:56
Tara care va oferi bani fiecarui cetatean pentru a reporni economia Cetatenii au spus deja pe ce vor cheltui sumele
ADVERTISEMENT

Finlanda ar putea fi țara care va oferi bani fiecărui cetățean, pentru a reporni economia, potrivit inițiativei ministrului Educației din acest stat.

Finlanda ar putea oferi bani fiecărui cetățean, pentru a reporni economia

Li Andersson, ministrul Educației din Finlanda, vrea ca țara sa să ofere bani fiecărui cetățean, în speranța de a reporni cât mai repede economia, potrivit Observatornews.

ADVERTISEMENT

Andersson, care este și președintele Alianței de Stânga din Finlanda, a cerut ca fiecare cetățean să primească 100 de euro drept ajutor de stat, pentru a ajuta economia țării să repornească, după ce a fost afectată de pandemia de coronavirus.

Ministrul Educației spune că banii ar fi necesari pentru a reînvia economia Finlandei, cu precădere sectoarele serviciilor și întreprinderilor mici.

ADVERTISEMENT

Andersson spune ca oamenii se vor folosi de acești bani pentru a plăti la restaurante, la diferite evenimente culturale sau în saloanele de înfrumusețare, toate afectate de măsurile impuse în ultima perioadă, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Ce spun finlandezii că ar face cu banii de la stat

Inițiativa ministrului Educației nu a avut parte doar de reacții pozitive. Astfel, în timp ce Camera de Comerț din Finlanda și organizația care reprezintă antreprenorii au declarat că ideea merită să fie dezbătută, confederația sindicatelor a venit cu o altă propunere.

ADVERTISEMENT

Potrivit sindicaliștilor, o măsură mult mai eficientă ar fi creșterea indemnizațiilor de șomaj și nu acordarea a câte 100 de euro pentru fiecare finlandez.

După propunerea ministrului a fost realizat și un sondaj, pentru a se afla ce ar face oamenii cu banii acordați de către stat. Așadar, mulți finlandezi au mărturisit că ar cheltui cei 100 de euro pe benzină, ochelari noi sau ar investi în hobby-urile copiilor.

ADVERTISEMENT
Tags: