Life

Țara cu cei mai mulți miliardari care e plină de cartiere întregi de locuințe abandonate sau neterminate. Piața imobiliară s-a prăbușit brusc

Țara care are cei mai mulți miliardari și zone lungi de case care au fost lăsate de izbeliște. Piața imobiliară e la pământ.
17.05.2024 | 22:59
Tara cu cei mai multi miliardari care e plina de cartiere intregi de locuinte abandonate sau neterminate Piata imobiliara sa prabusit brusc
Țara care are cei mai mulți miliardari și zone lungi de case care au fost lăsate de izbeliște. Piața imobiliară e la pământ. Sursa foto: nytimes.com
ADVERTISEMENT

Țara cu cei mai mulți miliardari care e plină de cartiere întregi de locuințe abandonate sau neterminate. Piața imobiliară s-a prăbușit total. Acest lucru a obligat Guvernul să ia măsuri radicale legat de acest subiect.

Țara care are cei mai mulți miliardari și zone lungi de case care au fost lăsate de izbeliște. Piața imobiliară e la pământ

Țara care are cei mai mulți miliardari și zone lungi de case care au fost lăsate de izbeliște. Piața imobiliară e la pământ. Criza datoriilor imobiliare durează de mai multă vreme, însă abia acum se iau în calcul unele schimbări.

ADVERTISEMENT

Guvernul din China a ținut o videoconferință în cursul zilei de vineri, 17 mai 2024, pentru a prezenta un set de măsuri pe care le ia în calcul. Autoritățile își doresc să stabilizeze piața imobiliară aflată în criză prin cumpărarea a milioane de locuinţe nevândute.

De asemenea, politicienii chinezi își propun să reducă avansul necesar la achiziţionarea primei locuinţe. În plus, promit că se vor termina imobilele nefinalizate pentru piaţa imobiliară națională din întreaga Chină.

ADVERTISEMENT

În prezent, există cartiere întregi de locuinţe care nu sunt terminate sau abandonate, cu toate că țara are cei mai mulți miliardari de pe glob. Potrivit stirileprotv.ro, Zhong Shanshan, fondator și președinte al gigantului de apă îmbuteliată Nongfu Spring, e cea mai bogată persoană din China.

Locul al doilea este ocupat tot de un chinez. Mai exact, este vorba de Colin Huang, fondatorul Pinduoduo, jucător de comerț electronic. Directorul general al Tencent, Ma Huateng, a ajuns pe locul al treilea.

ADVERTISEMENT

China, eforturi uriașe pentru a ieși din criza imobiliară

China face eforturi uriașe pentru a ieși din criza imobiliară, după ce în 2020 au fost înăsprite măsurile la acordarea creditului pentru dezvoltatorii imobiliari. La acea vreme țara mergea pe ideea de a reduce gradul de îndatorare.

Din păcate, decizia i-a adus pe dezvoltatorii din acest domeniu să dea faliment. În momentul de față, sectorul locuinţelor şi construcţiilor reprezintă peste un sfert din Produsul Intern Brut al celei de-a doua economii mondiale.

ADVERTISEMENT

„Eforturi importante trebuie făcute pentru a promova gestionarea proiectelor de locuinţe catalogate drept în curs de finalizare, care au fost vândute şi care se confruntă cu dificultăţi în a fi livrate”, a spus vicepremierul chinez He Lifeng, scrie Reuters.

„În oraşele unde există un mare număr de locuinţe, autorităţile pot face comenzi şi să achiziţioneze unele din aceste locuinţe la preţuri rezonabile, în ideea de a le utiliza ca locuinţe accesibile”, a completat vicepremierul chinez.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”