News

Țara cu doar 7 decese COVID-19 înregistrate oficial, acuzată de cetățeni că îngroapă morții pe ascuns

19.05.2020 | 17:03
Tara cu doar 7 decese COVID19 inregistrate oficial acuzata de cetateni ca ingroapa mortii pe ascuns
ADVERTISEMENT

Cetățenii din Nicaragua, țara care are înregistrate oficial doar 7 decese COVID-19, acuză autoritățile de faptul că îngroapă morții pe ascuns, pentru a ascunde amploarea epidemiei de coronavirus.

Țara cu doar 7 decese COVID-19 înregistrate oficial

Autoritățile din Nicaragua, țara care are înregistrate oficial doar 7 decese COVID-19, sunt acuzate de cetățeni că ar ascunde bilanțul real al epidemiei de coronavirus, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Până acum, Nicaragua a declarat oficial doar 25 de cazuri de infecție COVID-19 şi 7 decese, însă mai multe organizații independente avertizează că aici sunt făcute înmormântări pe ascuns, în timp ce pacienții sunt transportați la spital în mijlocul nopții.

Mai mult, The Guardian scrie că în spitalul unde sunt tratați bolnavii COVID-19 din Managua, capitala statului Nicaragua, este păzit de Armată.

ADVERTISEMENT

Astfel, organizațiile respective spun că bilanțul prezentat oficial de autorități, de doar 25 de cazuri și 7 decese, nu ar reprezenta realitatea din țară, iar datele neoficiale vorbesc de fapt despre 1.200 de cazuri și cel puțin 223 de decese ca urmare a infecției cu noul coronavirus.

Autoritățile sunt acuzate că ascund bilanțul real

Ana Gabriel Bermudez a vorbit cu jurnaliștii de la The Guardian după ce autoritățile din Nicaragua i-au transmis că bunicul său, Jose Torres, a decedat din cauza “unor probleme respiratorii”.

ADVERTISEMENT

“Au susţinut continuu că nu este COVID-19, ci alte “probleme respiratorii”. Dar daca nu a fost COVID-19, atunci de ce l-au îngropat direct, iar familia nu a avut permisiunea de a asista?”, a declarat femeia.

Una dintre organizațiile care contrazice bilanțul prezentat oficial este Civil Society COVID-19 Observatory, care afirmă că bilanţul real al îmbolnăvirilor COVID-19 este de fapt de peste 1.200 pacienţi şi 233 decedaţi.

ADVERTISEMENT

Preşedintele din Nicaragua, Daniel Ortega, a declarat în numeroase rânduri că epidemia de coronavirus este ținută sub control, refuzând să instaureze măsuri mai restrictive.

Soţia sa, Rosario Murillo, care ocupă funcția de vice-preşedinte, a spus că acuzaţiile aduse de organizațiile independente sunt “fake news”.

Mai mult, Prima Doamnă i-a numit “extratereştri” pe cei care susţin că autorităţile ar ascunde bilanţul real al îmbolnăvirilor.

“Oamenii ăia trăiesc în altă galaxie, într-o bulă mentală a lor, de aia vin cu astfel de minciuni”, a spus aceasta.

ADVERTISEMENT
Tags: