Life

Țara de lângă România în care s-au ieftinit vacanțele de lux. Cât de puțin a ajuns să plătească o familie cu un copil pentru o săptămână

Țara care atrage turiștii din România ca un magnet. În plin sezon estival, aici, o familie cu un copil plătește o sumă infimă pentru a se relaxa.
09.06.2024 | 17:46
Tara de langa Romania in care sau ieftinit vacantele de lux Cat de putin a ajuns sa plateasca o familie cu un copil pentru o saptamana
Țara de lângă România unde oricine se poate distra cu bani puțini. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Sezonul concediilor de vară a început deja. Românii și-au planificat vacanțele cu mult timp înainte și s-au asigurat că aleg cea mai bună variantă. Sezonul estival nu a început doar în România, ci și în țările învecinate unde românii au început să meargă din ce în ce mai des.

Bulgaria, una dintre cele mai ieftine destinații unde se distrează românii

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, anul acesta, vacanțele îi vor costa pe toți mai mult. Pe litoralul românesc, prețurile au explodat. Atât cazarea, cât și mâncarea sunt mult mai scumpe decât în anii trecuți.

ADVERTISEMENT

Românii care nu vor să facă gaură în buget pot opta pentru o variantă mai prietenoasă cu portofelul lor. În loc să meargă pe litoralul românesc, pot trece granița la vecinii bulgari.

Ca în fiecare an, Bulgaria îi așteaptă pe turiști cu brațele deschise. În ciuda faptului că și aici se resimt scumpirile din ultima vreme, raportul calitate preț merită fiecare bănuț.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să ajungă în Bulgaria, vor avea plăcuta surpriză să afle că hotelierii au pregătit pachete pentru buzunarul fiecăruia. Însă, un lucru este cert. Și anume, indiferent de cazarea pentru care optați, distracția va fi la ea acasă.

Cât va plăti o familie de români pentru o săptămână de distracție pe litoralul din Bulgaria

În vara anului 2024, românii care aleg să călătorească cu familia în Bulgaria, vor plăti mai puțin decât dacă s-ar relaxa în România. Potrivit agențiilor de turism, chiar dacă pachetele turistice de la Marea Neagră s-au scumpit cu 15%, Bulgaria continuă să fie mai ieftină decât alte țări.

ADVERTISEMENT

La un calcul simplu, o familie cu un copil plătește pentru o săptămână de distracție pe malul bulgar între 2.000 și 7.000 de leva. În euro, asta înseamnă între 1.023 și 3.580 de euro. Desigur, prețul poate varia în funcție de hotelul ales și de locație.

Nu doar Bulgaria se află printre opțiune fruntașe ale românilor atunci când vine vorba de vacanțe. La mare căutare sunt și Grecia și Turcia, două țări care atrag, în fiecare an, milioane de turiști.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de Bulgaria, în Grecia și în Turcia prețurile sunt un pic mai ridicate. Însă, cu puțin noroc, există și perioade în care se poate obține un preț bun pentru un concediu în aceste destinații iubite de toți.

Românii care au de gând să călătorească cu avionul, trebuie să știe că există câteva ponturi care îi ajută să prindă bilete ieftine de avion. Specialiștii recomandă că acestea să fie cumpărate cu cel puțin 21 de zile înainte. Dacă se poate, chiar în zilele de marți.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”