Life

Țara din afara Europei în care trăiesc cei mai mulți români. Sute de mii de concetățeni locuiesc acum acolo

Țara care nu este în Europa, dar care este casă pentru foarte mulți români. Sute de mii de compatrioți sunt stabiliți acolo.
26.05.2024 | 17:20
Tara din afara Europei in care traiesc cei mai multi romani Sute de mii de concetateni locuiesc acum acolo
Țara care nu este în Europa, dar care este casă pentru foarte mulți români. Sute de mii de compatrioți sunt stabiliți acolo. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Țara din afara Europei în care trăiesc cei mai mulți români. Sute de mii de concetățeni locuiesc acum acolo, conform datelor culese de Ministerul de Externe. Instituția a realizat un clasament în privința celor plecați peste hotare.

Țara care nu este în Europa, dar care este casă pentru foarte mulți români. Sute de mii de compatrioți sunt stabiliți acolo

Țara care nu este în Europa, dar care este casă pentru foarte mulți români. Sute de mii de compatrioți sunt stabiliți acolo, după cum arată o cercetare efectuată în anul 2021 de Ministerul Afacerilor Externe din România.

ADVERTISEMENT

Se pare că cele mai multe persoane au ales să părăsească țara pentru a se stabili peste Ocean. Așadar, 464.814 de români au emigrat în ultima perioadă și au început să trăiască departe de cei dragi în Statele Unite ale Americii, relatează alba24.ro.

Sursa menționată anterior mai arată că peste 5,7 milioane de români locuiesc ”cu acte” în altă țară. Cei mai mulți compatrioți au ales Italia (1.137.728 de români) și Spania ( 1.087.923 de români). Locul trei este ocupat de Marea Britanie (949.810 de români).

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, Ministerul Afacerilor Externe transmite că locul patru este ocupat de Germania, cu 826.154 de români, în timp ce Statele Unite ale Americii se clasează pe locul cinci, cu 464.814 de români.

SUA, țara din afara Europei în care locuiesc mulți români

Datele sunt mai mici decât în anul 2018 când circa un milion de conaționali locuiau în America. La momentul respectiv această numărătoare a fost făcută de site-ul american city-data.com, care a făcut o analiză interesantă.

ADVERTISEMENT

A realizat procentual topul localităţilor din Statele Unite Americii unde trăiesc cei mai mulţi rezidenţi de origine română. Mai mult, site-ul a oferit date pentru nu mai puţin de 101 oraşe, conform publicației Adevărul.

Cei mai mulți români erau stabiliți la acea vreme în Pardeesville-Pennsylvania (572 de locuitori). Locul doi a fost ocupat de Pine Ridge, tot din statul Pennsylvania, cu un număr de 2.707 locuitori de origine română.

ADVERTISEMENT

În topul comunităţilor cu rezidenţi de origine română au mai fost Santa Susana-California (4% dintre cei 1.037 locuitori), Sunrise Lake-Pennsylvania (3,9% dintre cei 1.387 locuitori) și Concordia-New Jersey (3,3% dintre cei 3.092 locuitori).

Clasamentul a continuat cu North Conway-New Hampshire (3,2% dintre cei 2.349 locuitori). În Mendocino-California, 2,8% dintre cei 894 locuitori aveau origine română, în timp ce în Port Henry-New York procentul a fost de 2,8% (din 1,157 locuitori).

ADVERTISEMENT