News

Țara din diaspora unde locuiesc peste 1.000.000 de români care îndeamnă populația să-și facă rezerve de apă și mâncare pentru 3 zile. Ce se întâmplă

Provocarea Statului Român. Asigurarea serviciilor consulare eficiente pentru românii din țara în care numărul lor depășește 1.000.000
01.06.2024 | 17:55
Tara din diaspora unde locuiesc peste 1000000 de romani care indeamna populatia sasi faca rezerve de apa si mancare pentru 3 zile Ce se intampla
Rareș Bogdan: Numărul românilor din Marea Britanie depășește 1,4 milioane - Nevoie urgentă de consulate suplimentare. Sursa foto: Colaj foto / news.sky.com
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, europarlamentar și președintele PNL Diaspora, a declarat sâmbătă că numărul românilor din Marea Britanie a depășit 1,4 milioane, conform datelor oficiale de la Londra, și că o mare provocare pentru statul român este să le ofere servicii consulare eficiente și suficiente, informează news.ro.

De ce sunt avertizați românii din Marea Britanie să-și facă rezerve

Rareș Bogdan subliniază că în Marea Britanie sunt necesare cel puțin două consulate suplimentare, în Germania cel puțin unul, iar în Spania încă două.

ADVERTISEMENT

„Românii din Marea Britanie au depăşit conform datelor oferite de oficialităţile de la Londra cifra de 1,4 milioane de cetăţeni români, doar în zona metropolitană londoneză aceştia se apropie de 450.000 (!!!), după Marea Britanie urmează Italia, Germania, Spania, SUA şi Franţa, urmată de Austria”, scrie europarlamentarul român pe Facebook.

Este necesară suplimentarea numărului de consulate

„Nu ştiu câţi dintre aceşti români se vor mai întoarce în următorii ani ACASĂ, mulţi vor veni foarte probabil în momentul pensionarii.

ADVERTISEMENT

Marea provocarea a Statului Român este cum reuşeşte să le ofere servicii consulare profesioniste, măcar decente, (!!!) şi de asemenea suficiente”, a adăugat el.

Rareș Bogdan a reiterat că în Marea Britanie sunt necesare cel puțin două consulate suplimentare, în Germania cel puțin unul, iar în Spania încă două.

ADVERTISEMENT

„Aş vrea să va rog să ne ajutăm împreună şi să îmi scrietj direct sau în privat unde serviciile consulare sunt bune, unde sunt foarte bune, unde sunt decente şi mai ales unde acestea sunt proaste, insuficiente, întârziate, arogante, nesimţite sau total lipsite de profesionalism.

De asemenea aş dori să ştiu ce probleme reclamaţi în relaţia cu autorităţile române sau reprezentantele din străînătate”, mai scrie el.

ADVERTISEMENT

Platforma “Prepare” pentru pregătirea împotriva riscurilor diverse”

Viceprim-ministrul Marii Britanii, Oliver Dowden, a prezentat un site nou pe internet care furnizează sfaturi despre cum să te protejezi împotriva diverselor riscuri, inclusiv crize de biosecuritate, inundații, întreruperi de curent sau alte pandemii.

Platforma “Prepare” îndeamnă familiile să își asigure rezerve de apă îmbuteliată, cu o cantitate minimă de trei litri de apă potabilă pe zi per persoană, dar recomandă zece litri pentru un nivel de confort sporit, pentru gătit și igienă.

De asemenea, sugerează că oamenii ar trebui să păstreze alimente non-perisabile care “nu necesită gătit”, precum carne conservată, legume și fructe în conserve, la fel ca și provizii pentru sugari și hrană pentru animale de companie, dacă este cazul.

Platforma menționează că un deschizător de conserve ar trebui inclus în set, alături de lanterne și radiouri cu baterii sau manivelă, șervețele umede și un trusou de prim ajutor.

Domnul Dowden afirmă că aceste măsuri sunt “despre precauții raționale, nu despre acumulare excesivă”, și că platforma oferă “informații practice pentru familiile care să facă aceste pregătiri” pentru amenințările enumerate în registrul național de riscuri al guvernului.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”