ADVERTISEMENT
News

Țara din Europa care interzice adunările de peste șase persoane. Când intră în vigoare restricția

Autor: Adrian Baciu | 09.09.2020 | 16:00
Țara din Europa care interzice adunările de peste șase persoane. Când intră în vigoare restricția
Țara din Europa care interzice adunările de peste șase persoane. Când intră în vigoare restricția. Sursa foto: hepta.ro

Restricțiile dure pe timp de pandemie revin treptat într-o bună parte din Marea Britanie. De luni, guvernul de la Londra a decis să interzică adunările de peste șase persoane.

ADVERTISEMENT

Aceste noi măsuri cu privire a distanțarea fizică urmează să fie înăsprite din cauza faptului că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a început să crească îngrijorător în insulă.

După o vară ceva mai liniștită, în care infectările au fost ținute sub control, luna septembrie a venit cu o creștere îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în Anglia.

ADVERTISEMENT

Se interzic adunările în grupuri mai mari de șase persoane în Marea Britanie

Începând de luni, 14 august, adunările publice cu mai mult de șase persoane devin ilegale pe teritoriul Angliei, cu unele excepții, în condițiile unei noi creșteri accelerate a cazurilor de infectare cu coronavirus, au anunțat autoritățile britanice, citate de Dailymail.

Guvernul Marii Britanii au luat această măsură pentru a încerca să stopeze explozia de noi cazuri. Oficialii de la Londra cred că reuniunile tinerilor din ultimele luni au reprezentat adevărate surse de infectare.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat faptul că măsurile anunțate de Guvernul condus de Boris Johnson vor fi în vigoare doar pe teritoriul Angliei și nu vizează celelalte țări componente ale Regatului Unit.

”Trebuie să acţionăm acum pentru a opri răspândirea virusului. Prin urmare, simplificăm şi consolidăm regulile privind contactul social – făcându-le mai uşor de înţeles şi aplicat pentru poliţie.

ADVERTISEMENT

Este absolut esenţial ca oamenii să respecte acum aceste reguli şi să-şi amintească elementele de bază – spălarea mâinilor, acoperirea feţei, păstrarea distanţei faţă de ceilalţi şi realizarea unui test dacă au simptome”, a declarat, marţi seara, premierul Boris Johnson.

Ce excepții vor fi de la această restricție

Această măsură nu va viza toată populația din Anglia. Astfel, vor exista o serie de categorii exceptate, cum ar fi: locurile de muncă, școlile, nunțile și înmormântările în cazul cărora s-au luat măsuri specifice anti-Covid. De asemenea, măsura nu se aplică nici pentru echipele sportive organizate.

ADVERTISEMENT

Amenzile pentru cei care nu respectă noua măsură care va intra în vigoare luni sunt extrem de piperate. Astfel, cei care nu respectă noile reguli vor fi sancționați cu amenzi de la 100 până la 3200 de lire sterline.

  • 5.568 de cazuri noi de Covid-19 a raportat Marea Britanie în ultimele două zile 
ADVERTISEMENT

”Am putut să ne relaxăm puțin în timpul verii, dar aceste ultime cifre ne arată cu adevărat că boala nu a dispărut”, a spus dr. Jonathan Van-Tam, o voce importantă din sistemul medical englez.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!