News

Țara din Europa care luptă cu succes contra COVID-19. Dezvăluirile unui fotbalist român: ”Ieșim afară când vrem”

02.05.2020 | 08:56
Tara din Europa care lupta cu succes contra COVID19 Dezvaluirile unui fotbalist roman Iesim afara cand vrem
ADVERTISEMENT

O țară din Europa luptă cu succes contra COVID-19, într-o perioadă în care majoritatea națiunilor lumii au mari probleme în a gestiona criza sanitară provocată de această maladie.

Țara din Europa care luptă cu succes contra COVID-19. Dezvăluirile unui fotbalist român: ”Ieșim afară când vrem”

Până în prezent, Slovacia a înregistra numai 1.403 de cazuri de infectare cu coronavirus și doar 23 de decese în rândul populației. Un român aflat în această țară a explicat cum au reușit țările din Europa Centrală să țină sub control pandemia.

Bogdan Mitrea, căpitanul formației de primă ligă slovacă Spartak Trnava, a vorbit despre realitatea acestei perioade din țara în care trăiește de un an.

Fotbalistul, aflat în Slovacia din vara lui 2019, dezvăluie faptul că cetățenii acestei țări au înțeles din primul moment cum trebuie să acționeze.

“Nu mi-a fost așa greu în această perioadă, deoarece am putut să mă antrenez în aer liber. Aici putem să ieșim afară când vrem. Am preferat să rămân în Slovacia, situația fiind mai bună decât în România”, spune Mitrea la Digisport.

Cum reușește Slovacia să se descurce în lupta cu coronavirus

Mitrea spune că responsabilitatea oamenilor din Slovacia, dar și măsurile stricte și luate din timp de autorități au făcut ca această țară să nu fie lovită grav de COVID-19.

Mai mult, sportivul român de 32 de ani spune că fotbalul în această țară are șanse mari de a se relua la începutul lunii viitoare.

”Cu siguranță oamenii sunt mai responsabili aici, iar măsurile au fost luate din timp și s-au dovedit a fi eficiente. Zilele trecute s-a stabilit să se reia campionatul la începutul lunii iunie, desigur în funcție de evoluția pandemiei.

La un moment dat lucrurile vor reveni la normal, dar în viitorul apropiat fotbalul va fi puțin mai diferit”, a mai spus Bogdan Mitrea, pentru postul de sport.

  • 5.45 de milioane de oameni, conform recensământului realizat în 2018
  • 1.403 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate de autorități în Slovacia
  • 23 de oameni și-au pierdut viața în Slovacia după infectarea cu coronavirus
  • 7 cazuri au fost raportate de autorități în ultimele 24 de ore