ADVERTISEMENT
News

Țara din Europa care oferă 150 de euro pentru vaccinare. Cine se încadrează și cum se obțin bani

O țară din Europa oferă 150 de euro pentru cei care se vaccinează anti-Covid.
Autor: Adrian Baciu | 28.06.2021 | 16:11
Țara din Europa care oferă 150 de euro pentru vaccinare. Cine se încadrează și cum se obțin bani
Țara din Europa care oferă 150 de euro pentru vaccinare. Cine se încadrează și cum se obțin bani. Sursa foto: hepta.ro

Pentru a accelera campania de vaccinare anti-Covid 19, Grecia ia măsuri de stimulare a populației.

ADVERTISEMENT

Astfel, Guvernul elen oferă un card cu 150 de euro pentru o categorie de persoane care se va vaccina cel puțin cu o doză.

Cei vizați de acest stimulent sunt tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Banii pot fi folosiți doar în anumite scopuri.

ADVERTISEMENT

Grecia, țara care oferă 150 de euro pentru vaccinare

Până în prezent, Grecia a imunizat aproximativ 33% din populația de aproape 11 milioane de locuitori. În acest context, în care nu s-a atins imunizarea de turmă prin vaccin, autoritățile de la Atena se tem de un nou val care ar putea fi provocat de varianta mai contagioasă a coronavirusului, Delta.

În consecință, Guvernul grec a examinat mai multe stimulente pentru a crește ratele de vaccinare. S-a ajuns astfel la cel al acordării unui card în valoare de 150 de euro.

ADVERTISEMENT

Cardul, supranumit ”freedom-pass” (pașport spre libertate) de către prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, va acoperi costurile de călătorie și divertisment, precum bilete de avion și feribot, rezervări la hoteluri, muzică, teatru și cinema, muzee și vizitare de situri arheologice, scriu site-ul Euractiv.com.

După ce a prezentat cardul, luni, la începutul unei întâlniri cu miniștrii, prim-ministrul grec a declarat că este conștient de impactul negativ pe care pandemia l-a avut asupra vieții sociale a tinerilor.

ADVERTISEMENT

”Aceasta este o datorie față de tinerii noștri, un dar de recunoștință, mai ales înainte de vară. Este un mulțumesc pentru răbdare și perseverență”, le-a spus premierul miniștrilor, într-un mesaj televizat.

La rândul său, ministrul de stat și guvernare digitală, Kyriakos Pierrakakis, a declarat că această decizie va sprijini și industriile culturii și turismului din Grecia care au fost afectate de pandemie.

ADVERTISEMENT

”Oferind stimulente fără precedent tinerilor să iasă și să exploreze scena culturală și reperele sale, Grecia nu numai că protejează sănătatea publică, ci investește pentru a da startul prețioasei noastre industrii turistice”, a spus el.

Cine se încadrează și cum se obțin bani

Potrivit sursei citate, se estimează că circa 940.000 de tineri vor fi eligibili pentru a primi cardul ”freedom-pass”. Obținerea lui este simplă: îl primesc cei care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19 sau vor face acest lucru până la finalul anului.

ADVERTISEMENT

O măsură similară a fost luată de Serbia în mai, guvernul oferind persoanelor cu vârsta peste de 16 ani suma de 25 de euro pentru a se vaccina.

Grecia, peste 420 de mii de cazuri de Covid-19

Până pe data de 28 iunie, Grecia a raportat 420.905 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 12.664 de decese asociate de la debutul pandemiei.

În paralel, statul elen a administrat 8 milioane de doze, în timp ce aproape 33% din populație a fost complet vaccinată.

Premierul Mitsotakis a avertizat că noua variantă Delta a coronavirusului este mai contagioasă și se transmite mai rapid către cei nevaccinați și a subliniat necesitatea de a ajunge la cel puțin 70% din populație vaccinată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!