Life

Țara din Europa care vinde pământ la preț de nimic. Terenurile costă doar câțiva lei pe metru pătrat și se află într-un orășel idilic. Și românii pot cumpăra

Țara din Europa în care te poți muta cu doar câțiva cenți. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinești după ce ai intrat în posesia unui teren.
30.06.2024 | 10:42
Tara din Europa care vinde pamant la pret de nimic Terenurile costa doar cativa lei pe metru patrat si se afla intrun orasel idilic Si romanii pot cumpara
Țara în care te poți muta cu doar câțiva cenți. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru românii care sunt dispuși să înceapă un nou capitol. O țară din Europa vine cu o propunere de neratat și anume, terenuri de vânzare la prețuri extraordinar de mici.

Te poți muta în Suedia cu doar 9 cenți

În ultima vreme, din ce în ce mai multe țări din Europa vin cu oferte pentru persoanele dornice să facă un pas îndrăzneț. Fie că vorbim de case ieftine sau de terenuri la prețul unei cafele în Centrul Vechi al Bucureștiului, toate fac cu ochiul doritorilor.

ADVERTISEMENT

Până acum, Italia era renumită pentru casele ieftine situate în zone pitorești. De data asta, însă, cine dispune de un buget cât de cât generos se poate muta în nordul Europei.

Suedia a pregătit multe terenuri la preț de câțiva cenți. Deși pare greu de crezut, schema este cât se poate de reală, așa că doritorii ar trebui să se grăbească dacă vor să intre în posesia lor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba despre 29 de parcele de teren situate în Gotene, la aproximativ 320 km de Stockholm. Terenurile sunt foarte ieftine, un singur metru pătrat costând 1 coroană, echivalentul a 9 cenți americani.

Cei care sunt atrași de această ofertă, trebuie să știe că există și anumite reguli. Terenul este ideal pentru a se construi casă de locuit sau casă de vacanță, în funcție de preferința fiecăruia.

ADVERTISEMENT

Cumpărătorii trebuie să înceapă să construiască o casă în maxim doi ani de la achiziționarea terenului

De obicei, în Suedia, prețul terenurilor este de 500.000 de coroane, adică 47.000 de dolari. Nici construcția unei case nu este ieftină, însă, în contextul actual, este mult mai rentabilă. De obicei, pentru a ridica o casă în Suedia te costă 3-4 milioane de coroane, adică în jur de 375.000 de dolari.

Persoanele care cumpără terenul sunt obligate să înceapă construcția casei în maxim 2 ani de la cumpărarea lui. Oricine poate cumpăra teren în Suedia, nu doar rezidenții. Însă, în cazul celorlalte persoane, intervine și procesul acordării vizei.

ADVERTISEMENT

Cei care sunt destul de sceptici cu privire la prețul terenurilor din Suedia, primarul Johan Mansson a venit cu o explicație. Edilul spune că o astfel de măsură era necesară în contextul recesiunii economice, combinată cu tendința de depopulare a zonelor rurale.

Așa cum era de așteptat, autoritățile au fost luate prin surprindere de numărul mare de doritori. Momentan, întregul proces de achiziție este suspendat pentru a se găsi măsura ideală pentru a rezolva această situație de criză. Cel mai probabil, se va licita pentru fiecare parcelă de teren.

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU...
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”