News

Țara din Europa fără niciun deces de coronavirus. Care e soluţia găsită

11.04.2020 | 19:19
Tara din Europa fara niciun deces de coronavirus Care e solutia gasita
ADVERTISEMENT

Țara din Europa fără niciun deces de coronavirus până la această dată, Insulele Feroe, a dezvoltat o metodă cu ajutorul căreia a reușit nu doar să țină departe numărul victimelor, dar și pe cel al internărilor în spitale.

Țara din Europa fără niciun deces de coronavirus. Ce soluţie s-a găsit

Multe țări din Europa își plâng în aceste zile zecile de mii de morți lăsați în urmă de pandemia de coronavirus. Printre ele nu se află Insulele Feroe, acolo unde un tratament inovativ pare să dea rezultate.

ADVERTISEMENT

Până sâmbătă, 11 aprilie, Insulele Feroe nu au raportat niciun deces de COVID-19. Se pare că această performanță de-a dreptul remarcabilă i se datorează unui cercetător care și-a transformat laboratorul veterinar astfel încât să poată face teste de coronavirus pentru oameni, relatează The Guardian.

Numele omului de știință este Debes Christiansen. Acesta a renunțat în această perioadă la meseria lui în domeniul veterinar și și-a transformat total laboratorul în care activează.

ADVERTISEMENT

În locul în care inițial acesta testa vietățile marine, acum testează oamenii și încearcă să ajute la stoparea pandemiei de coronavirus.

Se pare că o face cu succes. În Insulele Feroe, acesta este considerat a fi cel care a contribuit cel mai mult la numărul mic de îmbolnăviri cu COVID-19. Până în prezent, în această țară s-a înregistrat un singur pacient care a necesitat internare.

ADVERTISEMENT
  • 184 de persoane infectate cu COVID-19 sunt pe teritoriul Insulelor Feroe
  • 0 cazuri de coronavirus s-au înregistrat în Feroe în ultimele trei zile
  • 0 decese au raportat autoritățile din Insulele Feroe
  • o persoană a necesitat internare în Insulele Feroe din cauza coronavirus

Avertismentul lui Christiansen din luna ianuarie

Conform presei britanice, Christiansen a avertizat guvernul din Insulele Feroe încă din luna ianuarie cu privire la necesitatea pregătirii pentru posibila răspândire a bolii care făcea ravagii în China.

ADVERTISEMENT

În toată această perioadă, laboratorul condus de Christiansen, care se baza până atunci pe testarea somonului pentru infecții virale, a fost adaptat și a achiziționat ingredientele suplimentare necesare testării oamenilor.

A fost foarte ușor de adaptat. Singurul lucru pe care l-am schimbat au fost câteva dintre ingrediente. Activitatea noastră normală se baza pe virusuri și bacterii ale peștilor, iar în acest caz am schimbat doar cele trei componente specifice coronavirusului”, a explicat medicul veterinar.

ADVERTISEMENT