Life

Țara din Europa în care persoanele fără copii ar putea să primească 50.000 de euro. Mulți români trăiesc aici

Țara din Europa care este pe cale să ofere bani persoanelor fără copii. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a intra în posesia recompensei.
18.05.2024 | 09:38
Tara din Europa in care persoanele fara copii ar putea sa primeasca 50000 de euro Multi romani traiesc aici
Țara din Europa unde cuplurile fără copii ar putea primi bani. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai dezvoltate țări din Europa este pe punctul de a adopta o măsură specială pentru familiile fără copii. Aici, cine alege să nu aibă copii, poate primi până la 50.000 de euro.

În ce țară din Europa a început ”Mișcarea Greva Nașterii”

În timp ce în România se pune accentul pe familie și pe copii pentru a crește indicele demografic, o țară din Europa se află la polul opus. Aici, se propune ca familiile care aleg să nu aibă copii să fie recompensate financiar.

ADVERTISEMENT

În Germania, a luat amploare ”Mișcarea Greva Nașterii”. Această mișcare susține că aducerea pe lume a unui copil nu face decât să amplifice probleme climatice. Activiștii subliniază că numai cei care aleg să nu facă copii susțin planeta.

Totul a pornit de la protectorii climatici. Mai multe persoane au decis să își susțină în mod public alegerile și să ceară recompense. Astfel, cei care au ales să facă anumite proceduri care sa îi împiedice să aducă pe lume copii vor să primească bani.

ADVERTISEMENT

Activiștii din Germania cer 50.000 de euro pentru fiecare persoană care decide să nu facă copii. Problema a căpătat dimensiuni uriașe. Ba chiar s-a ajuns în fața instanței pentru solicitarea acestor recompense financiare.

De unde a pornit, de fapt, ”Mișcarea Greva Nașterii”

Cea care a pornit întreaga mișcare antinatalistă este Verena Brunschweiger. Femeia de 42 de ani luptă pentru drepturile persoanelor care nu vor să aibă copii. Tot ea este cea care cere 50.0000 de euro pentru persoanele care au ajuns la 50 de ani și nu au niciun copil.

ADVERTISEMENT

Banii pe care îi cere Verena sunt o recompensă pentru faptul că aceste persoane au decis să pună binele planetei pe primul loc. Momentan, aceasta nu a obținut un răspuns ferm din partea instanței de judecată.

O altă activistă de 35 de ani a povestit judecătorilor din Germania că, în urmă cu puțin timp, a ales să se sterilizeze. Femeia și-a motivat alegerea, spunând că nu vrea să aducă un copil pe lume în condițiile în care planeta se ”sufocă”.

ADVERTISEMENT

”Mișcarea Greva Nașterii” începe să aibă din ce în mai mulți adepți în Germania. Potrivit calculelor făcute de activiști, un copil nenăscut înseamnă economisirea a 58.6 tone de CO2 pe an. Cantitatea este una uriașă. De exemplu, renunțarea la automobil înseamnă 2.4 tone de CO2 pe an.

Atât femeile, cât și bărbații au început să susțină ”Mișcarea Greva Nașterii”. Cu toții sunt de părere că planeta este suprapopulată. Potrivit lor, aducerea pe lume a unui copil este mai nocivă pentru planetă decât plimbatul frecvent cu avionul sau consumul de carne.

ADVERTISEMENT