O destinație turistică adorată de mulți români este, de fapt, o țară din Europa unde localnicii duc o viață liniștită și fericită, fără nicio grijă financiară. În această locație salariul mediu ajunge la 40.000 de lei (8.000 de euro).
Tot mai multe persoane caută națiuni europene care au standarde de trai ridicate și unde nu există probleme în ceea ce privește veniturile lunare. Un astfel de loc se găsește la o distanță de aproximativ 2 ore cu avionul de România.
În această parte a lumii autoritățile anunță că salariul mediu atinge valoarea de 40.000 de lei. Elveția este țara unde se întâmplă acest lucru și care este un etalon al calității vieții, alături de Norvegia, Islanda, Danemarca, Suedia, Germania și Irlanda.
Mai mult, are cel mai mare salariu mediu net din lume, care este de 180 de ori mai mare decât cel mai mic salariu la nivel mondial: 35,33 euro în Cuba. Potrivit Numbeo, pe locul 2 la nivel mondial se află Luxemburg, cu 4921,40 euro.
Statele Unite ale Americii au un salariu mediu net de 4218,24 euro și se clasează pe poziția a treia, urmate de Singapore – 4190,50 euro și Hong Kong (China) – 3794,42 euro. În plus, cercetările clasează Elveția printre statele cu cea mai bună calitate a existenței.
Printre factorii care au fost luați în calcul de studii se numără infrastructura avansată, stabilitatea economică și socială și sistemele medical și educațional de top. În altă ordine de idei, Elveția are, în prezent, 85.000 de locuri de muncă disponibile.
Elveția este o țară din Europa care nu are doar salarii bune pentru cetățenii săi, dar oferă și standarde ridicate. Autoritățile și companiile promit un mediu de lucru sigur, precum și oportunități pentru dezvoltare personală și profesională.
Politicile sociale generoase sunt un alt avantaj de luat în calcul în rândul celor care vor să se stabilească în acest loc. Infrastructura de ultimă generație și echilibrul între succesul economic și viața de zi cu zi fac din această națiune o destinație de top.
În Elveția salariile sunt încheiate prin contractele individuale de muncă sau prin acorduri colective. Unele dintre acestea stabilesc salarii minime în anumite industrii. În altă ordine de idei, elveţienii sunt obişnuiţi să voteze de cel puţin patru ori pe an.