Life

Țara europeană în care garsonierele costă 2 milioane de euro. Care sunt prețurile apartamentelor

Cât costă un apartament în una dintre cele mai scumpe țări din Europa. Nu este de mirare că nu oricine își permite să se mute aici.
12.06.2024 | 10:57
Tara europeana in care garsonierele costa 2 milioane de euro Care sunt preturile apartamentelor
Cât costă un apartament în una dintre cele mai scumpe țări din Europa. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românii care credeau că în București au explodat prețurile pe piața imobiliară, s-ar putea să aibă parte de o surpriză. În Europa, există o țară unde o simplă garsonieră costă 2 milioane de euro. Iată unde se află tărâmul luxului și opulenței.

Mareterra, cel mai nou cartier din Monaco este atracția englezilor

Europa nu duce deloc lipsă de locuri exclusiviste, destinate oamenilor cu bani. Și nu, nu vorbim de distracții de sezon, ci de investiții serioase, precum cea în locuințe.

ADVERTISEMENT

În cea mai bogată țară din lume, judecând după PIB-ul pe cap de locuitor, prețurile din domeniul imobiliar au luat-o razna. Un singur metru pătrat costă 5.000 de euro și, potrivit calculelor, chiar și o mică garsonieră costă o avere.

Cei care vor să cumpere o garsonieră aici ajung să scoată din buzunar 2 milioane de euro. Însă, în ciuda prețurilor care clar nu sunt pentru toate buzunarele, cererea pentru locuințe este crescută.

ADVERTISEMENT

Potrivit The Telegraph, în Monaco dezvoltatorii abia mai țin pasul cu cererea. Tocmai de aceea, autoritățile au luat în calcul extinderea teritoriului. Totul face parte dintr-un proiect foarte ambițios.

Cât costă un apartament cu trei camere în Mareterra. Nici chiria nu este deloc una ieftină

Noul cartierul din Monaco deja se va extinde în Marea Mediterană și costă 2 miliarde de euro. Odată cu finalizarea lui, teritoriul țării se va extinde și el. Monaco, a doua cea mai mică țară din lume, își va crește teritoriul cu 3%.

ADVERTISEMENT

Noul cartier se numește Mareterra, un nume deloc ales la întâmplare. Cartierul este aproape finalizat, iar aici se află mai multe parcuri, apartamente în blocuri turn, o piscină cu apă de mare și inclusiv un port de iahturi.

Proiectul decurge de minune și, tocmai de aceea, potrivit observatornews.ro, acesta va fi gata mult mai devreme decât termenul estimat. Cei care au de gând să se bucure de această oază a luxului se pot muta aici începând cu finalul acestui an.

ADVERTISEMENT

Proiectul ambițios a fost început în anul 2018 și putea fi gata mult mai devreme, dacă pandemia nu punea bețe-n roate. Cartierul Mareterra a fost ridicat la ordinul Alteței Sale, prințul Albert al II-lea.

Întreaga construcție nu doar că se bazează pe ideile prințului, ci are la bază un concept la care Alteța Sa ține foarte mult. Prințul Albert al II-lea este un ecologist convins, așa că întregul Mattera este un cartier ecologic, situat într-o zonă de vis.

În Mareterra, un apartament cu trei camere ajunge la 25 de milioane de euro. Cine nu are bani să îl cumpere, poate opta pentru o chirie, însă, nici aceasta nu este mai ieftină. Același apartament se închiriază în Mareterra cu 25.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!