Sport

Ţara Galilor – Danemarca 0-4. Nordicii, calificare spectaculoasă în sferturile de finală

Danemarca a distrus Țara Galilor cu 4-0 și s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2020. Va juca pe 3 iulie, la Baku, împotriva învingătoarei dintre Olanda și Cehia.
26.06.2021 | 20:45
Tara Galilor  Danemarca 04 Nordicii calificare spectaculoasa in sferturile de finala
ADVERTISEMENT
26-06-2021
15:57

Țara Galilor - Danemarca 0-4, în prima optime de la Euro 2020

Țara Galilor – Danemarca 0-4 (Dolberg 27, 48, Maehle 90, Braithwaite 90+4)

Min. 90+4: GOOOL DANEMARCA! Braithwaite marchează cu un șut din careu, golul este anulat pentru un offside, dar este validat apoi după intervenția VAR. Țara Galilor – Danemarca 0-4

Min. 90+1: Wilson este eliminat pentru un fault dur.

Min. 90: GOOOL DANEMARCA! Maehle se distrează cu apărarea galeză și marchează cu un șut din 7-8 metri. Țara Galilor – Danemarca 0-3

Min. 81: Braithwaite execută peste poartă o lovitură liberă de la 18 metri.

Min. 66: Jensen este aproape de un eurogol, dar șutul său în diagonală trece puțin pe lîngă vinclu.

Min. 48: GOOOL DANEMARCA! Braithwaite face o cursă pe partea dreaptă, centrează în fața porții, de unde Neco Williams respinge greșit direct în piciorul lui Dolberg, care nu-l iartă pe Ward din 6 metri. Țara Galilor – Danemarca 0-1 

Min. 31: Dolberg ratează o ocazie rarisimă. Reia din 2 metri cu călcâiul, dar portarul Ward reușește să respingă.

Min. 27: GOOOL DANEMARCA! Dolberg deschide scorul cu o execuție superbă, din marginea careului. A fost primul șut pe poartă al nordicilor în acest meci. Țara Galilor – Danemarca 0-1

Min. 18: Schmeichel reține fără probleme șutul lui James.

Min. 10: Gareth Bale șutează periculos de la marginea careului, dar mingea trece puțin pe lângă bară.

Min. 1: A început partida. Înaintea primului fluier, Gareth Bale și Simon Kjaer, căpitanii celor două echipe, au prezentat un tricou al lui Christian Eriksen.

Legendarul Ian Rush este prezent în tribunele „Amsterdam Arena” pentru a susține naționala Țării Galilor în meciul cu Danemarca.

26-06-2021
14:43

Echipele de start la Țara Galilor - Danemarca

Au apărut echipele de start la Țara Galilor – Danemarca.

  • Țara Galilor: Ward (Leicester) – Roberts (Swansea), Rodon (Tottenham), Davies (Tottenham), Mepham (Bournemouth) – Morrell (Luton), Allen (Stoke), Ramsey (Juventus) – James (Manchester United), Moore (Cardiff), Bale (Real Madrid).Rezerve: Brooks, Cabango, Davies, Gunter, Hennessey, Levitt, Lockyer, Roberts, Smith, J. Williams, N. Williams, Wilson. Selecționer: Rob Page
  • Danemarca: Schmeichel (Leicester) – Christensen (Chelsea), Kjaer (AC Milan), Vestargaard (Southampton)Stryger (Udinese), Hojbjerg (Tottenham), Delaney (Dortmund), Maehle (Atalanta) – Braithwaite (Barcelona), Dolberg (Nice), Damsgaard (Sampdoria). Rezerve: Andersen, Boilesen, A. Christiansen, Cornelius, Jensen, Jorgensen, Lossl, Norgaard, Ronnow, Skov Olsen, Wind. Selecționer: Kasper Hjulmand

Meciul Ţara Galilor – Danemarca are loc sâmbătă, 26 iunie, cu începere de la ora 19:00, pe stadionul Johan Cruijff din Amsterdam şi deschide seria partidelor eliminatorii de la turneul final al EURO 2020 cu faza optimilor de finală.

Unde se joacă optimea de finală Ţara Galilor – Danemarca

Confruntarea Ţara Galilor – Danemarca se dispută la Amsterdam, pe Johan Cruijff Arena, sâmbătă, 26 iunie, de la ora 19:00 în cadrul optimilor de finală de la EURO 2020. Numai că regulile sanitare din Ţările de Jos complică lucrurile în privinţa publicului, pentru că fanii galezi au totală interdicţie, provenind din cadrul Marii Britanii, unde circulă tulpina indiană a coronavirusului, iar cei danezi pot sta doar 12 ore pe teritoriul batav!

ADVERTISEMENT

Este o partidă echilibrată, în care nu se poate spune că avem o naţională favorită certă şi care poate avea epilogul unor reprize de prelungiri sau chiar suplimentul loviturilor de departajare. Ţara Galilor a încheiat pe locul 2 în grupa A, danezii au făcut acelaşi lucru în grupa B. Galezii au avut patru puncte, fiind învinşi doar de Italia, nordicii trei puncte, cu eşecuri la Finlanda şi Belgia.

Meciul Țara Galilor – Danemarca se joacă sâmbătă, 26 iunie, și deschide seria optimilor de finală de la Euro 2020. foto: colaj Fanatik

Cine transmite la TV partida Ţara Galilor – Danemarca

Partida Ţara Galilor – Danemarca se joacă sâmbătă, 26 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Johan Cruijff din Amsterdam și este prima dintre întâlnirile programate în cadrul optimilor de finală la EURO 2020. Este televizată în direct pe canalul PRO TV, dar o mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în  format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vremea bună din perioada partidelor jucate de naţionala Ţărilor de Jos pe stadionul din Amsterdam în grupa C a devenit istorie. Temperatura zilei de sâmbătă, 26 iunie, nu va depăşi 21 de grade, în jur de 19 sunt estimate pentru ora jocului şi sunt mari şanse să plouă. Arbitrează acest meci germanul Daniel Siebert, la a trei partidă la EURO 2020.

Ce jucători importanţi lipsesc din meciul Ţara Galilor – Danemarca

Selecţionerul interimar al galezilor, Robert Page, nu are decât o singură absenţă, fundaşul central Ampadu, eliminat de Ovidiu Haţegan în meciul din grupă, de la Roma, cu Italia, pentru o intrare criminală. În rest, toţi jucătorii sunt valizi şi revin în formula de start Mepham şi Davies în apărare şi vârful Moore, care au fost pe bancă la meciul cu Italia, pentru că aveau cartonaşe galbene şi riscau suspendarea în optimi.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, selecţionerul danez Kasper Hjulmand nu are la rându-i decât absenţa vedetei Christian Eriksen, care a suferit un atac de cord în primul meci, cu Finlanda, şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală la inimă, acum fiind în afara oricărui pericol.

Danezii au câştigat titlul european în 1992

Danemarca a fost campioană europeană în 1992, dar din 2004 nu a mai depăşit faza sferturilor de finală. Galezii vin după un turneu final de excepţie în 2016, când au reuşit să urce până în semifinale. Acum, însă, specialiştii consideră că urmaşii lui Hamlet au o naţională mai bună şi sunt favoriţi.

ADVERTISEMENT

Deşi nu a avut deloc evoluţiile unui lider de echipă la acest turneu final, galezul Gareth Baleeste considerat de staff-ul danez drept principalul pericol. „Ar fi o uriaşă greşeală să nu îi acordăm atenţia unui fotbalist cu atâtea sezoane petrecute la cel mai înalt nivel la Real Madrid” , a spus Kasper Hjumlund

Cote la pariuri pentru întâlnirea Ţara Galilor – Danemarca

La casele de pariuri, naţionala Danemarcei pleacă din postura de favorită la acest meci. 2,05 este cota pentru succesul danezilor în timp regulamentar. 1,45 au pentru a obţine calificarea în următoarea etapă. Galezii au 5,00 penntru un succes în timp normal de joc şi 2,95 pentru a face acest lucru după prelungiri sau lovituri de departajare.

Două victorii galeze şi trei daneze există în istoricul confruntărilor directe, niciodată numărul de goluri marcat nedepăşind cota 3. În ultimele două partide, jucate în Liga Naţiunilor, în 2018 danezii au câştigat ambele jocuri.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ţara Galilor – Danemarca: 1,45 este cota pentru „Danemarca merge mai departe”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ţara Galilor – Danemarca: 2,35 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT