Sport

Țara Galilor – Ucraina 1-0. Galezii merg la Cupa Mondială după 64 de ani! Ucraina, lăsată acasă de autogolul lui Yarmolenko. Video

Cupa Mondială din Qatar și-a aflat ultima din cele 32 de participante. Țara Galilor a învins Ucraina și și-a asigurat locul la turneul final care va avea lua startul în luna noiembrie.
05.06.2022 | 19:36
Tara Galilor  Ucraina 10 Galezii merg la Cupa Mondiala dupa 64 de ani Ucraina lasata acasa de autogolul lui Yarmolenko Video
ADVERTISEMENT
05-06-2022
14:54

Țara Galilor - Ucraina 1-0 (Yarmolenko 34 aut.)

Țara Galilor este ultima țară calificată la Cupa Mondială din Qatar, care se va desfășura în toamnă. Totul a fost decis de autogolul lui Yarmolenko, din prima repriză, după o lovitură liberă executată de Bale. Ultima prezență a galezilor la Cupa Mondială a fost în 1958, în Suedia.

Vezi aici cele mai importante faze

  • Min. 90+5. Final de meci! Țara Galilor obține calificarea la Campionatul Mondial. Ucraina a presat în partea a doua, dar nu a reușit egalarea.
  • Min. 34 – GOOOL Țara Galilor!!! Bale execută direct pe poartă o lovitură liberă din unghi, Yarmolenko încearcă să respingă cu capul, dar trimite mingea în proprie poartă.
  • Min. 31 – Hennessey reușește să respingă în corner din fața lui Tsygankopv, aflat într-o poziție clară de gol.
  • Min. 12 – Yaremchuk scapă singur spre poarta adversă, dar șutul său este reținut de Hennessey.
  • Min. 3 – Zinchenko înscrie din lovitură liberă, dar arbitrul Mateu Lahoz anulează reușita pentru că nu fluierase pentru a permite execuția.
  • A început meciul
  • Țara Galilor: Hennessey – Roberts, B. Davies, Rodon, N. Williams – Ampadu, Ramsey, Allen, James – Moore, Bale. Rezerve: A. Davies, Ward – Cabango, Gunter, Harris, Johnson, Mepham, Morrell, Norrington-Davies, Sorba Thomas, J. Williams, Wilson. Selecționer: Robert Page.
  • Ucraina: Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Matviienko, Mykolenko – Stepanenko – Yarmolenko, Malinovsky, Zinchenko, Tsygankov – Yaremchuk. Rezerve: Pyatov, Riznyk – Bondar, Dovbyk, Kacharaba, Mudryk, Pikhalyonok, Shaparenko, Sobol, Sydorchuk, Syrota, Zibkov. Selecționer: Oleksandr Petrakov.

Țara Galilor și Ucraina sunt ultimele două naționale rămase în cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial din acest an, care va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. Partida dintre cele două selecționate se va disputa pe Cardiff City Stadium și va lua startul la ora 19:00.

Țara Galilor – Ucraina, finala pentru ultimul loc la Campionatul Mondial din Qatar

Ucraina a ajuns să lupte pentru calificarea la turneul final din Qatar, chiar dacă fotbalul din țara vecină nouă a fost groaznic afectat de războiul cu Rusia. Galben-albaștrii au ajuns să joace finala cu Țara Galilor, după ce, în semifinale, au trecut de Scoția, scor 3-1.

ADVERTISEMENT

Acum, în fața naționalei pregătite de Oleksandr Petrakov va sta o altă reprezentativă britanică, Țara Galilor, care, la fel ca și Ucraina (2006), nu a jucat decât o singură dată la Cupa Mondială, cea din 1958.

Galezii au avut și ei de înfruntat un adversar tare, pe Austria, de care au trecut cu scorul de 2-1, într-o partidă disputată în luna martie. Selecționata care va obține biletele pentru World Cup 2022 își știe deja grupa din care va face parte și nu pare deloc simplă, cu Anglia, Iran și Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Țara Galilor – Ucraina, finala barajului de calificare la World Cup 2022

Meciul Țara Galilor – Ucraina are loc duminică, 5 iunie, de la ora 19:00, pe „Cardiff City Stadium” din Cardiff și va fi transmisă în direct la televizor pe programul Digi Sport 1.

Finala barajului pentru ultimul loc la Campionatul Mondial din Qatar va fi oficiată de către unul cei mai buni arbitri din lume, spaniolul Antonio Miguel Mateu Lahoz (45 de ani), care va fi ajutat de asistenții Rau Norbert Sebrian Davis și Roberto Diaz Perez Del Palomar, în timp ce rolul celui de-al patrulea oficial va fi îndeplinit de Carlos Del Cerro Grande. În cabina VAR se vor afla alți doi spanioli, Juan Martinez Munuera și Ricardo de Burgos.

ADVERTISEMENT

Gareth Bale și Andrei Yarmolenko, vedetele celor două naționale

Atât Țara Galilor, cât și Ucraina au în lot numeroși valoroși valoroși, printre care Gareth Bale (32 de ani) și Andrei Yarmolenko (32 de ani). Britanicul e liber de contract după despărțirea de Real Madrid, alături de care tocmai a luat Liga Campionilor, în timp ce mijlocașul lui West Ham e cel mai bun marcator din naționala lui Petrakov, cu 45 de reușite.

Conform cotelor de piață prezentate de transfermarkt.com, ucrainenii au un lot mult mai valoros decât cel al galezilor. 215,5 milioane de euro valorează naționala lui Oleksandr Petrakov, în timp ce reprezentativa lui Rob Page valorează „doar” 143,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Alături de Bale, din lotul convocat pentru această finală fac parte și celelalte nume grele ale galezilor, precum Ben Davies (Tottenham), Aaron Ramsey (Rangers), Joe Allen (Stoke City) sau Daniel James (Leeds United). De cealaltă parte, pe lângă Iarmolenko, Ucraina îi are la dispoziție și pe Oleksandr Zincenko, Roman Iaremciuk (Benfica) sau Serhi Sidorciuk (Dinamo Kiev).

Cote la pariuri la meciul Țara Galilor – Ucraina

Casele de pariuri cred că prima şansă în acest meci, altminteri destul de echilibrat, trebuie să aparţină britanicilor. Aceştia au primit 2,60 pentru a se impune în 90 de minute, iar oaspeții au primit cota de 3,10 la victorie.

Țara Galilor și Ucraina se vor întâlni doar pentru a patra oară în istorie. Pânâ acum, galezii n-au reușit să se impună niciodată. Ultimul duel direct a avut loc în 2016 și a fost unul amical, încheiat cu victoria noastră, scor 1-0. Singurele partide oficiale au avut loc în 2001, în preliminariile Campionatului Mondial și de fiecare dată rezultatul a fost același, 1-1.

ADVERTISEMENT