Țara în care aproape toți adulții s-au vaccinat contra Covid. Ce i-a convins să facă asta

Georgiana Dicu   
în News
14/04/2021, 22:44
Țara în care aproape toți adulții s-au vaccinat contra Covid. Ce i-a convins să facă asta
Țara în care aproape toți adulții s-au vaccinat contra Covid. Ce i-a convins să facă asta Foto: hepta.ro

Aproape toți adulții din micul regat Bhutan din Munţii Himalaya au primit prima doză a unui vaccin anti-COVID-19 în puţin peste două săptămâni, în urma unui apel lansat de guvernul local, care i-a îndemnat pe cetăţenii ţării să se protejeze prin vaccinare atât pe ei înşişi, cât şi pe regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuk, care se bucură de o cotă foarte mare de popularitate.

Regele din Bhutan se va vaccina după imunizarea tuturor persoanelor eligibile

La succesul campaniei de vaccinare au contribuit atât dimensiunea redusă a populaţiei statului Bhutan, precum şi săptămânile de planificare şi repetiţii.

În total, 475.651 de persoane din acest regat situat între India şi China au fost imunizate cu primele doze ale vaccinului AstraZeneca, donate de India, între 27 martie şi 12 aprilie.

Numărul persoanelor vaccinate reprezintă “62,2% din populaţia totală şi 94,2% din populaţia adultă eligibilă”, a declarat Pandup Tshering, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din Bhutan, citat de Agerpres.

85% din totalul persoanelor de peste 18 ani din Bhutan au fost vaccinate într-un interval de o săptămână.

Apelul prin care Guvernul local i-a îndemnat pe rezidenţi să se vaccineze pentru a se proteja pe ei înşişi, dar şi pe foarte popularul rege Jigme Khesar Namgyel Wangchuk, i-a făcut pe locuitorii din acest stat să se prezinte în număr mare la centrele de vaccinare.

Monarhul a declarat că va primi el însuşi prima doză a acestui vaccin anti-COVID-19 după ce toate persoanele eligibile din ţară vor fi vaccinate.

“Trebuie să ne prezentăm cu toţii la centrele de vaccinare, pentru a-i permite astfel Majestăţii Sale să primească vaccinul cât mai repede posibil”, a declarat ministrul Sănătăţii, Dechen Wangmo.

Bhutan a raportat până în prezent 927 de cazuri de COVID-19 şi un singur deces asociat acestei maladii.

Închide ×