ADVERTISEMENT
News

Țara în care Biserica îi cheamă pe credincioși la slujba de Înviere. Autoritățile se tem de o explozie a cazurilor COVID-19

Autor: Narcis Roșioru | 18.04.2020 | 11:48
Țara în care Biserica îi cheamă pe credincioși la slujba de Înviere. Autoritățile se tem de o explozie a cazurilor COVID-19
Țara în care Biserica îi cheamă pe credincioși la slujba de Înviere. Autoritățile se tem de o explozie a cazurilor COVID-19. Sursa foto: Hepta.ro

Biserica din Georgia îi cheamă pe credincioși la slujba de Înviere, chiar dacă autoritățile au interzis adunările mai mare de 3 persoane, pe fondul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Biserica din Georgia îi așteaptă pe credincioși la slujba de Înviere

Biserica ortodoxă din Georgia se opune măsurilor impuse de autorități și îi cheamă pe toți credincioșii să ia parte la sjuba din noaptea de Înviere, informează Mediafax.

Cu toate că și în Georgia au fost interzise adunările mai mari de trei persoane, Biserica a decis să ignoră măsurile de protecție, astfel că a anunțat că slujbele de Înviere se vor ține la fel ca în anii trecuți.

ADVERTISEMENT

Georgia a intervenit destul de repede cu măsurile de protecție a populației și a decis să închidă școlile când bilanțul număra doar 3 cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Până acum, în Georgia au fost confirmate doar 385 de cazuri COVID-19 și 3 decese, semn că măsurile luate au fost eficiente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Biserica și autoritățile au semnat un protocol

Cu toate acestea, specialiștii se tem acum că decizia luată de Biserica Ortodoxă din Georgia va duce la o explozie a cazurilor de infecție COVID-19.

Potrivit CNN, încă de duminica trecută, când au fost sărbătorite Floriile, mii de georgieni au mers la bisericile din țară, pentru a asista la slujbele dedicate acestei zile, iar la finalul ceremoniilor mulți s-au și împărtășit cu aceeași linguriță.

ADVERTISEMENT

“Nu este posibil ca virusul să se răspândească în Sfânta Biserică. Îi vindecăm pe oameni, nu îi îmbolnăvim”, a declarat mitropolitul Gerasim.

În ultimul moment, Biserica din Georgia și autoritățile au încheiat un protocol de prevede anumite măsuri de siguranță, iar oamenii legii de aici vor veghea credincioșii ce vor participa la slujba de Înviere.

ADVERTISEMENT

“Nu mă miră că Biserica nu se gândeşte la pericol. Ce mă uimeşte este decizia guvernului de a-i lăsa, în ciuda tuturor măsurilor bune luate până acum. Pare că totul a fost degeaba”, a afirmat Tamuna Khoshtaria, cercetător la Caucasus Research Resource Center Georgia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!