ADVERTISEMENT
News

Țara în care elevii pot opta să repete anul şcolar afectat de pandemie

Autor: Alexandru Năstase | 27.02.2021 | 09:35
Țara în care elevii pot opta să repete anul şcolar afectat de pandemie
Elevii pot repeta anul școlar. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Există o țară în care elevii pot opta să repete anul şcolar afectat de pandemie. Concret, parlamentarii din Berlin au votat modificarea legii educaţiei și au permis această variantă pentru cei care doresc. 

ADVERTISEMENT

Practic, în acest moment, elevii şcolilor din Berlin vor putea alege dacă vor să repete anul şcolar care a fost puternic afectat de pandemia de coronavirus.

Interesant este că parlamentarii au votat în unanimitate modificarea legii educaţiei. Nu a existat nici măcar o abţinere.

Cum pot elevii opta să repete anul şcolar afectat de pandemie

Prin urmare, părinţii elevilor care vor opta pentru această variantă trebuie să facă în primul rând o cerere scrisă conducerii unităţii de învăţământ.

ADVERTISEMENT

Aceştia vor discute în prealabil cu un reprezentant al şcolii pentru a stabili care sunt cele mai bune opţiuni pentru copilul lor.

Atenţie – legea nu este chiar pentru toată lumea. Aceasta se aplică copiilor cu vârste cuprinse între șase și 16 ani, de la clasa întâi până la clasa a zecea.

“Trebuie să facem ceva pentru a compensa deficitele educaţionale care au apărut într-un an de pandemie”, a declarat Dirk Stettner, membru al comitetului pentru educaţie.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea a primit cu aplauze această decizie a parlamentarilor. Într-o declarație comună recentă, mai mulți directori de școală s-au opus acestui plan.

Cei din învățământ se tem de o „catastrofă organizațională”. Ei au spus că sălile de clasă s-ar putea supraaglomera, nu ar fi suficienți profesori și nici suficiente clase

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!