Life

Țara în care mulți români își fac vacanțele introduce amenzi pentru cei care urinează în mare. Sancțiunile sunt imense

Țara adorată de români îi amendează pe oamenii care urinează în mare. Sancțiunile pentru această faptă sunt considerabile.
04.07.2024 | 00:38
Tara in care multi romani isi fac vacantele introduce amenzi pentru cei care urineaza in mare Sanctiunile sunt imense
Amenzi pentru cei care urinează în mare. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT

Într-o țară vizitată de români, mai ales pe timpul verii, au fost introduse amenzi pentru cei care urinează în mare. Acest lucru a stârnit controverse considerabile. Sancțiunile impuse sunt extrem de mari.

Țara în care mulți români își fac vacanțele introduce amenzi pentru cei care urinează în mare. Sancțiunile sunt imense

Este vorba despre Spania, mai exact Costa de Sol. Turiștii care ajung aici pot primi amenzi uriașe pentru această „mică infracțiune”. Urinarea în mare îi poate costa sute de euro.

ADVERTISEMENT

Din cauza turismului excesiv, autoritățile din Costa de Sol au decis să întroducă amenzi pentru cei care urinează în apa mării. Astfel, persoanele care săvărșesc această faptă pot plăti până la 750 de euro, potrivit Euronews.

Urinarea în public este interzisă pe uscat din motive evidente legate de igienă, respect pentru mediu și confortul celorlalți. Totuși, când vine vorba despre urinarea în mare, situația devine mai complicată. Este greu de supravegheat ceea ce se întâmplă sub apă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, amenzile diferă în funcție de plaja pe care te afli. După cum spuneam, în orașul Vigo din nordul Spaniei, trebuie să scoți din buzunar 750 de euro pentru „evacuarea fiziologică pe plajă sau în mare”.

În Marbella, amenda a fost de 300 de euro, dar tariful s-a dublat anul acesta. Consilierii municipali din Marbella au aprobat ordonanța care interzice urinarea sub apă pe 25 de plaje din municipalitatea Malaga.

ADVERTISEMENT

Alte interdicții care sunt sancționate cu amenzi

Pe lângă urinarea în apă, noua ordonanță menționează și alte interdicții printre care jucatul cu mingi în apă și rezervarea unei zone cu un parasol. Mai mult, câinilor le este interzis accesul în apă, cu excepția plajele desemnate pentru animale.

De asemenea, în Marbella sunt introduse amenzi fumătorilor care aruncă pe plajă mucuri de țigară. Iar pe plajele din Mallorca, Ibiza și Menorca, fumatul este complet interzis.

ADVERTISEMENT

Benidorm este un alt oraș care a implementat măsuri severe pentru protejarea plajelor sale. De exemplu, folosirea săpunului sau șamponului la dușurile publice de pe plajă poate atrage o amendă de 660 de euro. Mai mult, fumătorii sunt sancționați cu amenzi de până la 2 000 de euro.

Aceste amenzi au fost introduse și pentru a proteja mediul. Se spune că urina este toxică pentru viețuitoarele marine și poate afecta biodiversitatea. Chiar dacă urina conține în principal 95% apă, celelalte cinci procente includ substanțe precum uree, bacterii și reziduuri de medicamente, care sunt dăunătoare.

În schimb, experții de la Societatea Americană de Chimie au respins aceste idei, susținând că urina apare în cantități neglijabile în mediul marin.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!