Life

Țara în care se vorbesc peste 700 de limbi și dialecte și în care se află cea mai mare mină de aur. Este foarte populată, o mulțime de grupuri etnice trăiesc aici

Țara unde există o singură limbă oficială, dar locuitorii folosesc peste 700 de dialecte. În fiecare an, atrage milioane de turiști din toate colțurile lumii.
08.05.2024 | 20:43
Tara in care se vorbesc peste 700 de limbi si dialecte si in care se afla cea mai mare mina de aur Este foarte populata o multime de grupuri etnice traiesc aici
Țara unde se vorbește o singură limbă oficială, dar există peste 700 de dialecte. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă ți-ai plănuit o vacanță în viitorul apropiat și nu știi către ce țară să te îndrepți, s-ar putea că recomandarea de mai jos să fie perfectă pentru tine. Este o lume a contrastelor, a grupurilor culturale, însă, odată vizitată, va rămâne mereu în inima ta.

Indonezia, destinația perfectă pentru pasionații de aventură și nu numai

În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane aleg să exploreze colțurile îndepărtate ale lumii. Pentru cei cu spirit de aventură, Asia va rămâne mereu un continent perfect pentru a descoperi adevărate bogății ale lumii.

ADVERTISEMENT

Asia este un continent care i-a cucerit din prima pe cei care l-au vizitat. Una dintre cele mai vizitate țări din Asia este Indonezia. ”Salba de smaralde a Ecuatorului” atrage în fiecare an milioane de vizitatori și nu este de mirare, având în vedere multitudinea de obiective turistice.

Indonezia ocupă locul trei în topul țărilor cu cei mai mulți vulcani, însă nu doar asta îi atrage pe curioșii din întreaga lume. Multitudinea de insule, mai exact, peste 17.000 la număr face ca Indonezia să se deschidă în fața turiștilor precum o carte.

ADVERTISEMENT

Cine ajunge în Indonezia nu va avea niciodată timp să se plictisească. De la un capăt la altul, aceasta spune povești pe care trebuie să le auzi măcar o dată în viață. Indonezia este foarte dezvoltată și este a 15-a țară ca mărime din lume.

Aici, zi de zi își duc traiul peste 277 de milioane de persoane. Populația Indoneziei reprezintă un procent de 3.45% din populația totală a planetei, situându-se pe locul patru în topul demografic, după India, China și Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

În Indonezia există o singură limbă oficială și 700 de dialecte

Motivele pentru care ar trebui să treci Indonezia pe lista țărilor care merită vizitate sunt multiple. Primul și poate cel mai interesant motiv este varietatea culturală. Aici, există o singură limbă oficială, bahasa indoneziană. Însă, dată fiind întinderea sa, populația folosește peste 700 de alte limbi și dialecte. Cele mai cunoscute sunt javaneza, tae și balineza.

Pasionații de natură pot descoperi în Indonezia cea mai mare floare din lume. Aceasta se numește Rafflesia Arnoldii și este o specie uimitoare. Localnicii îi mai spun și ”floarea cadavrului”, deoarece mirosul său este destul de greu de suportat. Rafflesia Arnoldii cântărește 22 de kilograme, înflorește numai o dată pe an, iar florile sale pot fi admirate în toată splendoarea lor o singură săptămână.

ADVERTISEMENT

Tot în Indonezia se mai poate admira în habitatul său natural dragonul Komodo. Nu este chiar un dragon, ci este cea mai mare specie de șopârlă din lume. Poate ajunge la greutatea de 135 de kilograme și, de obicei, poate fi admirată pe Insula Komodo, dar și pe Insula Rica.

Nu doar acest dragon poate fi admirat în sălbăticie, ci și mai mulți urangutani. Indonezia este paradisul lor, iar parcurile naturale sunt locurile unde aceste animale pot fi observate în habitatul lor natural.

Cu alte cuvinte, dacă ai de gând să vizitezi Indonezia, cu siguranță nu vei regreta alegerea făcută. Este o destinație unde modernul se îmbină cu trecutul, unde urbanul conviețuiește cu natura, iar asta o face o țară pe gustul tuturor.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Viața bate filmul. Dezvăluirile incredibile ale unei foste spioane a Moscovei. Ce spune...
Viața bate filmul. Dezvăluirile incredibile ale unei foste spioane a Moscovei. Ce spune despre Putin și războiul din Ucraina
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
A rămas fără plămân, după ce a fost operat de cancer, deşi avea...
A rămas fără plămân, după ce a fost operat de cancer, deşi avea TBC. Despăgubiri uriaşe pentru un pacient din Capitală după 9 ani de procese 
Vedeta care va împlini 75 de ani, dar arată ca o adolescentă! Îşi...
Vedeta care va împlini 75 de ani, dar arată ca o adolescentă! Îşi caută iubit, la 12 ani după divorţ: Poate fi intimidant!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
Cum aflii data când ieși la pensie. Formula de calcul
Cum aflii data când ieși la pensie. Formula de calcul
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat...
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
Salarii mai mari pentru acești români. Câți bani vor primi în plus
Salarii mai mari pentru acești români. Câți bani vor primi în plus
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Florian Coldea, la DNA. Fostul șef al SRI, audiat într-un dosar de trafic...
Florian Coldea, la DNA. Fostul șef al SRI, audiat într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării