News

Ţara lăudată pentru cum a gestionat pandemia, devastată de COVID. Peste 20% din populaţie, infectată anul acesta

Țara lăudată, în prima perioadă a pandemiei, pentru cum gestiona întreaga situație se confruntă acum cu un număr record de îmbolnăviri. Peste 20% din populație este infectată.
10.05.2022 | 22:26
Tara laudata pentru cum a gestionat pandemia devastata de COVID Peste 20 din populatie infectata anul acesta
Țara unde acum sunt peste 1 milion de cazuri de Covid-19. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lăudată pe tot parcursul pandemiei pentru cum abordează întreaga situație, Noua Zeelandă are acum un număr record de îmbolnăviri: peste 1.000.000 de cazuri.

Peste 1 milion de cazuri de Covid-19, în prezent, în Noua Zeelandă

Bilanțul infectărilor din Noua Zeelandă este cu atât mai îngrijorător cu cât specialiștii sunt de părere că numărul real este mult mai mare, deoarece mulți oameni încă nu s-au testat, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

”Știm că numărul de cazuri pe care le vedem este doar o fracțiune din numărul real de infecții care au loc”, a declarat dr. Dion O’Neale de la Covid Modeling Aotearoa.

Număr mic de decese în continuare, în Noua Zeelandă

Chiar dacă au crescut foarte mult infectările, rata mortalității din Noua Zeelandă a rămas mică. De la începutul pandemiei, are un total  de 876 morți.

ADVERTISEMENT

Numărul mic de persoane care au pierit din cauza SARS-COV2 s-ar datora ratei mari de vaccinare. Peste 95% dintre oameni sunt dublu vaccinați, iar 70% au și doza a treia.

”Aș dori să reiterez mulțumirile mele tuturor celor din Noua Zeelandă care și-au jucat rolul pentru a menține ratele noastre scăzute de decese, în comparație cu celelalte țări, dar și pentru că continuă să depună efort în stoparea răspândirii Covid-19.” a spus directorul general al sănătății din Noua Zeelandă, Dr. Ashley Bloomfield.

ADVERTISEMENT

Noua Zeelandă a impus încă de la începutul pandemiei măsuri restrictive precum închiderea granițelor și carantină totală chiar și pentru o singură persoană confirmată pozitiv.

Care mai este situația Covid-19 în România

Între timp, în România se înregistrează în ultima vreme sub 1000 de îmbolnăviri. În ultimele 24 de ore, de exemplu, potrivit bilanțului transmis de Ministerul Sănătății, s-au înregistrat 812 români depistați pozitiv, 15 decese și 153 persoane la ATI.

ADVERTISEMENT

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 812 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 427 mai mult față de ziua anterioară. 111 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare (…)

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 930 cu 84 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 153 persoane, cu 4 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 153 pacienți internați la ATI, 139 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 67 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

În intervalul 09.05.2022 (10:00) – 10.05.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 15 decese (8 bărbați și 7 femei), dintre care 1 deces raportat anterior intervalului de referință (…)”, potrivit ultimului bilanț al pandemiei, din România.

ADVERTISEMENT