ADVERTISEMENT
News

Țara pentru care România se află în zona roșie. Măsurile obligatorii pentru călători

Autor: Robert Cristea | 27.08.2020 | 15:10
Țara pentru care România se află în zona roșie. Măsurile obligatorii pentru călători
Țara pentru care România se află în zona roșie. Măsurile obligatorii pentru călători. Sursa: Hepta.ro

O nouă țară a încadrat România în zona roșie de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe. Din acest moment românii care vor intra în Belgia au obligația să facă un test pentru depistarea COVID-19 la intrarea în țară și să meargă în autoizolare.

ADVERTISEMENT

Belgia a trecut întreg teritoriul din țara noastră în zona roșie de pericol. Testul va fi efectuat de autoritățile belgiene, chiar în momentul intrării în țară.

Vestea vine în condițiile în care România are de multă vreme constant peste 1.000 de cazuri pe zi. De altfel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.504 de infectări cu noul coronavirus. Belgia are o creștere de cazuri în ultimele zile. Au fost 156 de îmbonăviri acum două zile, 355 ieri și 583 astăzi.

ADVERTISEMENT

Belgia trece România în zona roșie. Testarea și autoizolarea sunt obligatorii

„Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea. Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării și testarea pentru COVID-19 intră în competența autorităților regionale”, anunță MAE.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că din 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze cu două zile înainte de intrărea pe teritoriul belgian, formularul Passenger Locator Form.

ADVERTISEMENT

Sunt scutiți de completarea chestionarului cei care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore.

România este pe locul 9 în Europa la numărul de infectări cu COVID-19. Are 83.150 de cazuri și este urmată în clasament chiar de Belgia (83.030).

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii din România pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!