Life

Țara plină de obiective turistice impresionante pe care românii o evită. Cazările sunt ieftine, mâncarea e delicioasă, nu-ți trebuie viză și ajungi foarte ușor din România

Regiunea cu numeroase lucruri de văzut, aproape de țara noastră. Pensiunile sunt accesibile la preț și preparatele sunt savuroase.
22.06.2024 | 22:20
Tara plina de obiective turistice impresionante pe care romanii o evita Cazarile sunt ieftine mancarea e delicioasa nuti trebuie viza si ajungi foarte usor din Romania
Țara cu numeroase lucruri de văzut, aproape de țara noastră. Pensiunile sunt accesibile la preț și preparatele sunt savuroase. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Țara plină de obiective turistice impresionante pe care românii o evită. Cazările sunt ieftine, mâncarea e delicioasă, nu-ți trebuie viză și ajungi foarte ușor din România. Este membră ONU și în curs de aderare la Uniunea Europeană.

Regiunea cu numeroase lucruri de văzut, aproape de țara noastră. Pensiunile sunt accesibile la preț și preparatele sunt savuroase

Regiunea cu numeroase lucruri de văzut, aproape de țara noastră. Pensiunile sunt accesibile la preț și preparatele sunt savuroase. Turiștii români nu au nevoie de viză, ci doar de un pașaport valabil pentru a ajunge în acest loc.

ADVERTISEMENT

Cei care doresc să viziteze Republica Serbia pot face asta fără prea mari bătăi de cap. Oamenii sunt așteptați cu inima deschisă de ghizii de aici, care susțin că regiunea are numeroase obiective ce nu trebuie ratate.

„Turiștii vin, în principal, din regiune, din spațiul ex-iugoslav, apoi din Germania, Turcia și, înainte de pandemie, din China. După pandemie avem creștere în turism: comparativ cu un 2019 foarte bun.

ADVERTISEMENT

Începînd cu primăvara acestui an înregistrăm o creștere progresivă a numărului de vizitatori și previzionăm un sezon turistic 2023 chiar mai bun”, a declarat Simonida Popov Dihovicni, ghid de turism în Serbia, pentru catavencii.ro.

Ce pot vizita turiștii în Serbia

Serbia este o țară situată foarte aproape de România, dovadă că se poate ajunge foarte ușor aici, fără a fi nevoie de viză. Călătorii interesați să descopere regiunea trebuie doar să aibă un pașaport valabil. Un sejur aici este foarte accesibil la preț.

ADVERTISEMENT

Cazările sunt ieftine. O singură noapte de cazare, în luna august, costă puțin peste 100 de euro. De asemenea, preparatele culinare sunt delicioase. Trebuie neapărat să încerci șnițelul Karadjordje, făcut din carne de vită și umplut cu caimac.

O altă mâncare savuroasă constă în aivar, care este un fel de zacuscă, făcută din ardei capia, usturoi și vinete. Călătorii trebuie să savureze pleșcăvița, dar și duvecul, care este o tocană cu legume, un fel de ratatouille al Serbiei.

ADVERTISEMENT

Printre obiectivele turistice care nu trebuie trecute cu vederea se află siturile arheologice preistorice. Unul dintre acestea este Lepenski Vir (Vârtejul Roșu), situat pe malul drept al Dunării, la numai 80 kilometri de granița cu România.

Numele sitului este dat de argila locală. Organizația de Turism a Serbiei transmite că destinațiile turistice cele mai vizitate sunt orașele Belgrad și Novi Sad, munții Kopaonik și Zlatibor și stațiunile balneare Vrnjačka Banja și Sokobanja.

De asemenea, turiștii care ajung în această țară trebuie neapărat să facă drumeții pe câmpurile nesfârșite ale Vojvodine din nord sau să meargă la munte. În plus, defileurile dramatice ale parcurilor naționale din sud, vest și estul acestei foste republici iugoslave trebuie neapărat bifate.

Totodată, lacul Zaovine, aflat în sudul versanților munților Tara, este considerat bijuteria coroanei din zona central-vestică a țării. Cetatea medievală Golubac, construită într-o stâncă gigantică deasupra fluviului Dunărea, are o poveste care trebuie știută de toți oamenii.

Aceasta are o istorie tumultoasă care se întinde până în secolul al XIV-lea. Construcția este formată din poduri în spirale și ziduri și turnuri de piatră abrupte. A supraviețuit la mai bine de 120 de atacuri, fiind preluată de turci, unguri, bulgari și austrieci.

Sremski Karlovci, considerat de mulți drept unul dintre cele mai frumoase orașe din Serbia, porțile de Fier (Defileul Derdap), stâncile înalte și ascuțite Davolja Varos și Mănăstirea Zica, ridicată în secolul al XIII-lea, nu trebuie ratate.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care...
De ce a fost Dacia aproape imposibil de cucerit. Secretele războinicilor neînfricați care o apărau de romani
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută...
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România, apariţie incendiară fără iubit!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit...
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta