News

Țara puternică din UE unde cetățenii primesc 1.400 de euro pentru a-și petrece vacanța de vară în armată

Care este țara din UE unde cetățenii primesc 1.400 de euro pentru a-și petrece vacanța de vară în armată. Ce condiții trebuie îndeplinite.
21.05.2024 | 07:49
Tara puternica din UE unde cetatenii primesc 1400 de euro pentru asi petrece vacanta de vara in armata
Polonia, țara puternică din Europa care își plătește cetățenii pentru a-și petrece vacanța în armată. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este țara din Uniunea Europeană (UE) unde cetățenii își pot petrece vacanța de vară în armată contra unei sume de bani extrem de importantă. Sunt necesare condiții legate de vârstă.

Polonia, țara puternică din Europa care își plătește cetățenii pentru a-și petrece vacanța în armată. Suma importantă de bani primită

Fără îndoială, Polonia este statul din Europa cel mai afectat de declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina. Aici au ajuns cei mai mulți refugiați ucraineni, iar amenințarea rusă a devenit una constantă.

ADVERTISEMENT

Multe voci din UE și NATO au spus că Polonia ar putea fi vizată, în viitor, de armata lui Putin. În consecință, Guvernul de la Varșovia își propune să-și consolideze apărarea împotriva a ceea ce spune că este o amenințare în creștere din partea Rusiei și Belarusului. A fost pus la punct un program de securitate de 10 miliarde de zloți (circa 2,3 miliarde de euro).

Polonia dispune în prezent de o armată de 160.000 de oameni. Planul e să ajungă la 300.000 până în 2030. Pentru asta, guvernul încearcă să atragă tinerii cu un proiect bine gândit.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din acest stat sunt invitați să-și petreacă vacanța de vară în armată. Nu oricum, ci contra cost. Această propunere vine din partea Ministerului Apărării de la Varşovia.

Se oferă stagii militare de 27 de zile persoanelor cu vârste între 18 și 35 de ani. Apoi, la finalul perioadei, voluntarii vor primi şi suma extrem de atrăgătoare de 1.400 de euro, notează Observator News.

ADVERTISEMENT

Polonia își întărește granițele cu Belarus și Rusia

Pe 18 mai 2024, Polonia a anunțat oficial că va investi peste 2 miliarde de euro în securizarea şi întărirea frontierei sale estice. Informarea a venit de la prim-ministrul Donald Tusk.

”Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi (n.r. circa 2,34 de miliarde de euro) în securitatea noastră şi mai ales în securizarea frontierei noastre estice”, a declarat Tusk, prezentând un proiect numit “Scutul estic“.

ADVERTISEMENT

Polonia se învecinează cu exclava rusă Kaliningrad şi cu Belarus, precum şi cu Ucraina. Țara este îngrijorată că ar putea deveni următoarea ţintă a Moscovei, dacă Kievul va cădea.

ADVERTISEMENT