News

Țara surpriză care angajează români. E nevoie de căpșunari și salariul nu e rău deloc

O țară surpriză din Europa, din zona scandinavă, a anunțat că angajează români. Aici sunt căutați căpșunari, iar salariul este unul destul de atractiv.
03.02.2023 | 19:58
Tara surpriza care angajeaza romani E nevoie de capsunari si salariul nu e rau deloc
E nevoie de căpșunari în Finlanda. Salariul oferit este unul foarte atractiv. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În condițiile în care salariile din România sunt mici sau foarte mici, tot mai mulți români caută soluții peste hotare. O țară din nordul Europei anunță că angajează culegători de căpșuni.

E nevoie de căpșunari în Finlanda. Salariul oferit este unul foarte atractiv

În mod tradițional, Spania s-a remarcat în ultimii ani ca destinație a românilor în ceea ce privește culesul de căpșuni.

ADVERTISEMENT

Acum, un stat din Peninsula Scandinavă vine tare din urmă și anunță că pune la dispoziția doritorilor din România mai multe locuri de muncă în domeniu.

Prin intermediul unor platforme de angajări, Finlanda anunță mai multe locuri vacante de ”căpșunari”. Se caută muncitori în mai multe zone din țară.

ADVERTISEMENT

În această săptămâ, angajatorii din Spaţiul Economic European au anunțat că oferă, prin intermediul reţelei EURES, sute de locuri de muncă vacante.

Multe dintre ele sunt valabile în Finlanda, unde se caută culegători de căpșuni. Cei interesați trebuie să știe că salariul este unul extrem de motivant: 9 euro pe oră.

ADVERTISEMENT

Lunar, salariul unui căpșunar din Finlanda se ridică la 1.600 de euro (7.800 de lei), undeva la 19.000 de euro pe an. Potrivit site-ului de specialitate Salary Expert, salariile pot crește până la 21.000 de euro / an.

În plus, se oferă cazare lângă locul de muncă. Muncitorii vor locui în căbănuțe încălzite, cu o capacitate de 2-6 persoane, unde bucătăria este la comun, notează TV Buzău.

ADVERTISEMENT

Locuri de muncă și în alte țări scandinave. Se caută îngrijitori persoane, tractoriști, dulgheri

Finlanda nu este singura țară care oferă locuri de muncă pentru români. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), și alte state din zona scandinavă vin în sprijinul românilor.

Alte oferte disponibile pentru cei în căutarea unui loc de muncă sunt și în Danemarca. Aici se caută îngrijitori persoane, tractoriști, dulgheri.

De asemenea, în Germania sunt căutaţi electricienii şi tehnicienii electronişti pentru energia şi tehnologia clădirilor. Cei interesați de astfel de oportunități în Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro.

ADVERTISEMENT