Life

Țara unde oamenii au ajuns să mănânce melci pentru că nu își permit altă carne. Unii aleg să mănânce și frunze în loc de legume

Într-o țară de pe glob oamenii au ajuns să mănânce melci. O mare parte dintre ei nu își mai permit un alt tip de carne.
05.04.2025 | 17:19
Tara unde oamenii au ajuns sa manance melci pentru ca nu isi permit alta carne Unii aleg sa manance si frunze in loc de legume
De ce au ajuns oamenii din Tunisia să mănânce melci. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

În Tunisia, oamenii au ajuns să mănânce melci. Situația din această țară este una cât se poate de gravă. Numărul șomerilor este într-o continuă creștere, astfel că multe persoane abia își mai permit o masă.

De ce au ajuns oamenii din Tunisia să mănânce melci

Prețul pentru alimentele de bază a tot crescut în Tunisia. Astfel, multe familii nu își mai permit să cumpere carne, ori cu atât mai mult cartofi, făină, sau alte alimente care în România sunt unele banale.

ADVERTISEMENT

Astfel, oamenii se descurcă așa cum pot. Pe câmpurile de la marginea orașelor sunt observate persoane tinere care culeg melci de pe pietre, dar și frunze. Melcii ajung să fie strânși în pungi de plastic și ulterior vânduți în piețele locale.

Se pare că oamenii care nu își mai permit carne roșie, ori alte alimente, preferă să cumpere și să mănânce melci. „Sunt profitabili, benefici și destul de căutați”, spune Karim, un vânzător de melci din satul Akouda.

ADVERTISEMENT

Dacă în România, consumul melcilor poate părea o alegere bizară, iată că în Tunisia situația e cu totul alta. Mai exact, un studiu publicat în revista Archaeological and Anthropological Science arăta că în această țară, consumul de melci are o tradiție de peste șapte milenii.

Care este situația în Tunisia

Deși în unele țări de pe glob, melcii sunt considerați în special o delicatesă, în Tunisia situația e alta. Mai exact, ei pot fi o alternativă pentru carnea roșie, având în vedere conținutul de proteine.

ADVERTISEMENT

Totodată, melcii pot fi gătiți în diferite moduri, iar dacă sunt bine condimentați au și un gust foarte bun, după cum relatează cei de la Associated Press. Ce s-a întâmplat însă în Tunisia de oamenii au ajuns să mănânce melci?

ADVERTISEMENT

Melcii au devenit o salvare pentru locuitorii care nu își mai permit alimente. Șomajul în rândul tinerilor în această țară depășește 40%, iar inflația continuă să crească. Totodată, oportunitățile de angajare lipsesc cu desăvârșire, motiv pentru care multe persoane se și mută din această țară.

Menționăm faptul că melcii sunt bogați în fier, calciu, magneziu și conțin și puține grăsimi. În ceea ce privește prețurile, melcii ajung să coste aproximativ jumătate din prețul cărnii de vită la kilogram.

„Melcii sunt mai buni pentru gătit decât carnea de miel. Dacă mielul costă 60 de dinari (19,30 dolari), un bol cu melci e 5 dinari (1,60 dolari)”, spune Mohammed, prezent în piața din Akouda, conform observatornews.ro.