ADVERTISEMENT
News

Țara unde sicriele sunt plimbate pe stradă pentru a-i speria pe cei care nu cred în Covid-19

Autor: Flaviu Popa | 04.09.2020 | 23:37
Țara unde sicriele sunt plimbate pe stradă pentru a-i speria pe cei care nu cred în Covid-19
Indonezienii fac procesiuni funerare pentru a responsabiliza populația. Foto: Hepta

Indonezia se confruntă cu o explozie de cazuri de Covid-19, astfel că autoritățile locale încearcă cu orice preț să responsabilizeze oamenii.

ADVERTISEMENT

Printre altele, indonezienii erau pedepsiți cu introducerea într-un sicriu, pentru a se „familiariza” cu moartea.

Cu toate acestea, metoda de a responsabiliza populația nu a devenit populară, din contră, și a fost retrasă rapid.

ADVERTISEMENT

Noul coronavirus nu îi sperie pe indonezieni, astfel că autoritățile apelează la sicrie

„Pedeapsa” a devenit subiect de glumă pe internet, după ce autoritățile s-au gândit că o amendă de 17 dolari sau munca în folosul comunității, care presupune curățarea toaletelor publice, nu ar fi o prea mare sperietoare pentru cei care nu vor să poarte mască.

Indonezienii s-au gândit că oricine va avea ocazia să zacă într-un sicriu adevărat ar putea să-și schimbe percepția asupra morții și ar respecta pe viitor regulile de protecție impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

Mai mult, autoritățile din orașul Jakarta au organizat procesiuni funerare false, cu sicrie învelite în plastic, cu intenția de a face oamenii să conștientizeze că noul coronavirus nu este o glumă.

Ricky Mulyana este unul dintre reprezentanții guvernului care participă la această procesiune. „Oamenii nu înțeleg adevăratul risc, e o meserie foarte obositoare”, s-a plâns Mulyana.

ADVERTISEMENT

Indonezia se apropie de 200.000 de cazuri de infectare cu Covid-19, astfel că autoritățile nu mai știu cum să responsabilizeze poporul.

În același timp, numărul deceselor se apropie de 10.000, în condițiile în care populația din Indonezia nu pare să fie responsabilă în aceste momente grele în care toată omenirea este lovită de pandemia de Covid-19, potrivit reuters.com.

ADVERTISEMENT

„Oamenii nu au înțeles nici în această clipă că purtatul măștii e foarte important”, a adăugat oficialul guvernamental.

Până când oamenii vor înțelege riscul, procesiunile funerare Covid-19 vor continua în Jakarta, cu toate că oamenii nu mai sunt lăsați să intre în sicriu.

ADVERTISEMENT

Majoritatea locuitorilor din Jakarta nu par impresionați de procesiune, însă mesajul ajunge la unii dintre ei, cum este cazul lui Masno, un bărbat în vârstă de 74 de ani.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!