News

Țara unde sicriele sunt plimbate pe stradă pentru a-i speria pe cei care nu cred în Covid-19

04.09.2020 | 23:37
Tara unde sicriele sunt plimbate pe strada pentru ai speria pe cei care nu cred in Covid19
ADVERTISEMENT

Indonezia se confruntă cu o explozie de cazuri de Covid-19, astfel că autoritățile locale încearcă cu orice preț să responsabilizeze oamenii.

Printre altele, indonezienii erau pedepsiți cu introducerea într-un sicriu, pentru a se „familiariza” cu moartea.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, metoda de a responsabiliza populația nu a devenit populară, din contră, și a fost retrasă rapid.

Noul coronavirus nu îi sperie pe indonezieni, astfel că autoritățile apelează la sicrie

„Pedeapsa” a devenit subiect de glumă pe internet, după ce autoritățile s-au gândit că o amendă de 17 dolari sau munca în folosul comunității, care presupune curățarea toaletelor publice, nu ar fi o prea mare sperietoare pentru cei care nu vor să poarte mască.

ADVERTISEMENT

Indonezienii s-au gândit că oricine va avea ocazia să zacă într-un sicriu adevărat ar putea să-și schimbe percepția asupra morții și ar respecta pe viitor regulile de protecție impuse de autorități.

Mai mult, autoritățile din orașul Jakarta au organizat procesiuni funerare false, cu sicrie învelite în plastic, cu intenția de a face oamenii să conștientizeze că noul coronavirus nu este o glumă.

ADVERTISEMENT

Ricky Mulyana este unul dintre reprezentanții guvernului care participă la această procesiune. „Oamenii nu înțeleg adevăratul risc, e o meserie foarte obositoare”, s-a plâns Mulyana.

Indonezia se apropie de 200.000 de cazuri de infectare cu Covid-19, astfel că autoritățile nu mai știu cum să responsabilizeze poporul.

ADVERTISEMENT

În același timp, numărul deceselor se apropie de 10.000, în condițiile în care populația din Indonezia nu pare să fie responsabilă în aceste momente grele în care toată omenirea este lovită de pandemia de Covid-19, potrivit reuters.com.

„Oamenii nu au înțeles nici în această clipă că purtatul măștii e foarte important”, a adăugat oficialul guvernamental.

Până când oamenii vor înțelege riscul, procesiunile funerare Covid-19 vor continua în Jakarta, cu toate că oamenii nu mai sunt lăsați să intre în sicriu.

Majoritatea locuitorilor din Jakarta nu par impresionați de procesiune, însă mesajul ajunge la unii dintre ei, cum este cazul lui Masno, un bărbat în vârstă de 74 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: