Țara vecină cu România unde a fost descoperită cea mai veche comoară de aur din lume. Valoarea ei este una care nu poate fi monetizată. E ireal ce au găsit vecinii noștri în subteran. Turiștii pot vedea obiectele în fiecare an pentru că sunt expuse la un muzeu important.
Națiunea aproape de România unde a fost găsită cea mai veche comoară de aur de pe pământ. Cuantumul său nu poate fi evaluat de specialiști cu toate că a fost scoasă la suprafață la finalul anilor 1970.
Descoperirea uimitoare a avut loc în orașul Valna din Bulgaria, în timpul lucrărilor de construcție pentru o zonă de locuințe. Atunci arheologii au început săpăturile la situl care s-a dovedit a avea o importanță deosebită.
Au scos la iveală peste 300 de morminte, fiecare având obiecte dedicate credințelor și practicilor oamenilor care au trăit în această regiune în urmă cu mai bine de 7.000 de ani. Mormintele datează din mileniul al V-lea î.Hr.
Printre cripe au fost descoperite și numeroase obiecte de aur, inclusiv faimosul Mormânt 43 care conținea rămășițele unui bărbat ce fusese îngropat cu o varietate de obiecte de aur, cum ar fi brățări, pandantive și mărgele, relatează hotelcasinointernational.com.
Așa se face că în interiorul acestui mormânt din Necropola de la Varna a fost găsită cea mai veche comoară de aur din lume. Specialiștii internaționali sunt de părere că greutatea totală a aurului este peste 6 kg.
Mai mult decât atât, mormântul conținea și alte obiecte, printre care se numără topoare de cupru, cuțite de silex și vase ceramice. Diversitatea lucrurilor descoperite în acest sit arheologic este remarcabilă, fiind vorba de 38 de feluri diferite.
Cea mai mare comoară din aur din lume, găsită în orașul bulgar Varna, este expusă anual la muzeu. Turiștii interesați să descopere istoria și să vadă obiectele care au fost scoase la suprafață trebuie să meargă la Muzeul Arheologic din oraș.
Instituția are obiecte de aur, ceramică și unelte. Cei dornici să cunoască istoria pot afla numeroase informații despre Necropola din Varna, cât și despre oamenii care au trăit în zonă cu peste 7.000 de ani în urmă.
De asemenea, vizitatorii se vor întoarce, cu siguranță, în timp odată cu această expoziție, dar și cu altele care sunt organizate de conducere. Cercetătorii sunt de părere că cea mai veche comoară de aur din lume oferă informații valoroase despre viața oamenilor care au trăit în mileniul al V-lea î.Hr.
Descoperirea a ridicat de-a lungul timpului multe semne de întrebare legat de rolul pe care l-a avut aurul în societățile timpurii. Unii oameni de știință sunt de părere că obiectele din aur erau folosite drept monedă, în timp ce alții le văd ca pe niște simboluri de statut sau folosite în ritualuri religioase.