Țara vecină cu România unde au fost descoperite mii de tone de aur ascundea până acum o adevărată comoară. Inclusiv specialiștii au rămas uimiți în momentul în care au văzut totul.
Se pare că vecinii României ascund adevărate comori. Exemplu este situația care s-a întâmplat recent în Ungaria. Mii de tone de aur au fost descoperite, după cum notează presa străină. Cum s-a întâmplat totul?
Potrivit calculelor Hun-Mining Research, Development, and Innovation Ltd., munții Börzsöny din nordul Ungariei ar putea conține aproximativ 1.000 de tone de aur și argint. Acestea s-ar afla la o adâncime de aproximativ 150 de metri, informează Origo.
Această cifră eclipsează rezervele de aur ale Băncii Naționale a Ungariei. Menționăm că în prezent acestea se ridică la „doar” 100 de tone. Cu o valoare potențială a aurului de aproximativ 59 miliarde euro, un drept de concesiune minieră ar putea produce un total de 9.000 de tone de aur și o cantitate egală de argint în aproximativ 42 de ani și jumătate.
Țara vecină cu România unde au fost descoperite mii de tone de aur ar putea face schimbări majore odată cu această descoperire. Mai exact, investiția are potențialul de a oferi locuri de muncă pentru 1.200 de persoane.
În același timp, poate fi creată și una dintre cele mai profitabile mine de aur și argint din Ungaria. Între timp, autoritățile pregătesc terenul. După cinci ani de cercetare în regiune, documentația tehnică necesară pentru noua mină de aur va fi pregătită pentru autoritatea minieră.
Pe baza rezultatelor forajelor de mare adâncime, extracția aurului și argintului ar putea fi realizată folosind tehnologia de spălare, eliminând necesitatea cianurii, care este interzisă de UE.
În ceea ce privește atribuirea drepturilor miniere de concesiune, aceasta se va face prin intermediul unei licitații internaționale. Când va funcționa această mină? În următorii cinci ani, relatează presa străină.
Având în vedere resursele valoroase ale zonei, proiectul ar putea deveni unul dintre cele mai mari zăcăminte de aur din lume. Țara vecină cu România unde au fost descoperite mii de tone de aur, o să iasă, deci în evidență.
Presa străină mai scrie că toate cercetările realizate indică rezerve substanțiale de aur și argint în regiunea Nagyírtáspuszta-Rózsabánya. Iar asta sugerează beneficii sociale și economice semnificative pentru zonă prin acest proiect propus.