Țara vecină cu România unde au fost descoperite sute de tone de aur nu a ieșit în evidență prea mult până acum. Se pare însă că în realitate, sub pământ există o adevărată comoară. Chiar președintele țării a făcut anunțul.
Unele țări sunt mai bogate decât am fi crezut. Inclusiv România se poate lăuda cu diferite locuri în care au fost descoperite tone de aur, dar și multe alte lucruri care au făcut celebră țara peste hotare.
Țara vecină cu România unde au fost descoperite sute de tone de aur este chiar Serbia. Iar un anunț în acest sens a fost făcut chiar de președintele sârb Aleksandar Vučić recent. El a anunțat descoperirea unui loc aparte.
Mai exact, s-a găsit un loc cu o cantitate record de aur în Serbia. E mai mult aur inclusiv decât în Žagubica, a spus șeful de stat. El nu precizat locația exactă a metalului prețios. Pe de altă parte, se pare că ar fi vorba despre unul dintre cele mai mari zăcăminte din lume.
Țara vecină cu România unde au fost descoperite sute de tone de aur preferă să țină totul secret. Mai exact, președintele sârb a spus că doar el și încă o altă persoană cunosc locația exactă a acestui loc.
Totodată, el le-a recomandat oamenilor să nu încerce să afle unde este. Iar ca rezultat, prețurile pentru terenuri din zona respectivă ar urma să fie de până la 50 de ori mai mari când locul o să iasă la suprafață.
„Nu încercați să aflați unde e, până nu începem să ne facem treaba. Pentru că atunci când se află, prețurile (pentru terenuri – n.red.) vor crește de 10, de 50 de ori. Conform primelor rapoarte preliminare, am găsit unul dintre primele 100 de zăcăminte de aur din întreaga lume”, a spus Vučić, conform presei din Serbia. El a mai punctat și faptul că întreaga ”comoară” ar fi evaluată la miliarde de dolari.
Țara vecină cu România unde au fost descoperite sute de tone de aur a mai scos acest detaliu la suprafață și acum câteva luni. Mai exact, la începutul acestui an, Ministerul Minelor și Energiei preciza că a fost găsit un zăcământ bogat în aur.
Atunci nu se știa însă că ar fi vorba despre unul dintre cele mai mari zăcăminte de aur din lume. Pe de altă parte, sursa citată preciza că în urma unor teste tehnologice s-ar părea că locul ar putea fi exploatat.
„Rezultatele preliminare ale testelor tehnologice arată că este posibil să se producă un concentrat de aur pur, cu o utilizare totală a aurului mai mare de 93 la sută”, transmitea acum ceva timp Ministerul din Serbia.