În România, s-a dat startul Târgurilor de Crăciun. Cei care vor să simtă pe propria piele atmosfera de sărbătoare, trebuie să își pregătească un buget generos. În unele orașe din țară, prețurile din aceste târguri concurează cu cele din afară.
Mult a fost, puțin a mai rămas până la una dintre cele mai așteptate sărbători din an și anume, Crăciunul. În marile orașe din România, atmosfera de sărbătoare s-a instalat deja. Este și cazul Timișoarei, care a deschis porțile Târgului de Crăciun.
În Timișoara, Târgul de Crăciun s-a deschis chiar de Sfântul Andrei. Decorul este unul de poveste, iar comercianții au pregătit fel de fel de preparate, menită să fure privirile pofticioșilor.
În Târgul de Crăciun din Timișoara, vizitatorii sunt așteptați cu fel de fel de preparate. Cele mai gustoase mâncăruri tradiționale și nu numai sunt pregătite în fiecare zi pentru cei care trec pragul celor trei piețe mari din centrul orașului.
Oferta culinară este una bogată, dar se pare că și prețurile sunt pe măsură. Pentru un mic, vizitatorii Târgului de Crăciun din Timișoara vor plăti 7 lei. Pentru că micul simplu nu are gust, vizitatorii vor mai trebui să scoată încă 1 leu din buzunar pentru pâine. Cei care vor să guste pâinea cu untură și ceapă, vor plăti 5 lei pentru o felie.
Prețurile piperate nu se opresc aici. Fruntașe la capitolul produse scumpe sunt preparate tradiționale. Anul acesta, un kilogram de tobă costă între 40-70 de lei, iar un kilogram de jumări ajunge la 40 de lei.
La fel de scumpi sunt și cârnații. Prețul diferă în funcție de tipul lor și variază între 50 și 80 de lei. Pofticioșii care vor să cumpere șuncă de casă vor trebui să scoată din buzunar 70 de lei pentru un singur kilogram.
Una dintre vedetele acestui sezon și anume, șoriciul, este și el prezent în Târgul de Crăciun din Timișoara. Un singur kilogram costă între 100 și 200 de lei.
Comercianții din Târgul de Crăciun din Timișoara nu au uitat nici de iubitorii de brânzeturi. Oferta este variantă, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Prețul unui kilogram de telemea de vacă este de 40 de lei, iar cea mai scumpă este brânza de burduf, care costă 80 lei/ kg.
La Târgul de Crăciun din Timișoara, vizitatorii pot opta și pentru deserturile delicioase. Kurtosul costă 25 de lei, iar plăcintele sărate costă 10 lei. Cei care vor să încerce plăcintele dulci, vor trebui să scoată din buzunar 20 de lei.