News

Târguri de Crăciun 2020. Ce oraşe se pregătesc de sărbătoare. Laponia aşteaptă vizitatori

10.11.2020 | 16:00
Targuri de Craciun 2020 Ce orase se pregatesc de sarbatoare Laponia asteapta vizitatori
ADVERTISEMENT

Târgurile de Crăciun vor fi organizate în marile oraşe şi în acest an. Moș Crăciun în spatele unui panou de plexiglas și elfi care respectă distanța socială și poartă măști chirurgicale sunt doar câteva dintre măsurile luate de operatorii turistici din Laponia în încercarea de a salva sezonul 2020.

Ei sunt ajutați de noile reguli de carantină din Finlanda, care urmează să intre în vigoare pe 23 noiembrie, care, în ciuda unui al doilea val de cazuri de coronavirus care a închis multe țări europene, vor permite vizite de 72 de ore în țară, fără a fi nevoie carantină.

ADVERTISEMENT

Tot în încercarea de a salva turismul greu încercat de pandemie, câteva țări încă nu au renunțat la celebrele lor târguri de Craciun, deși cel mai probabil regulile de acces vor fi mult mai stricte.

Ce trebuie să știți dacă vreți să petreceți Crăciunul în Laponia?

Turiștilor din UE și Spațiul Schengen li se va permite intrarea în țară cu condiția să dețină un test COVID negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de plecare. Șederile mai lungi vor necesita autoizolarea și un al doilea test.

ADVERTISEMENT

Trebuie să aveți în vedere însă faptul că regulile pot fi modificate oricând în funcție de evoluția pandemiei.

„Cu siguranță Crăciunul nu este anulat”, spune Sanna Kärkkäinen, CEO al Visit Rovaniemi, casa oficială a lui Moș Crăciun, deasupra Cercului Polar Arctic din Laponia finlandeză, potrivit CNN. Kärkkäinen spune că întreprinderile din regiune lucrează încă din vară pregătindu-se de sărbători, asigurându-se că respectă protocoalele de sănătate și siguranță la zi.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că Moș Crăciun stă în spatele plexiglasului și elfii săi poartă echipament de protecție, Kärkkäinen precizează că interzicerea grupurilor mari și concentrarea asupra grupurilor mici înseamnă că vizitatorii atelierului lui Moș Crăciun nu vor găsi probleme în asigurarea distanțării sociale.

Din cauza timpului limitat, operatorii au modificat programele și au înghesuit plimbări cu sania, experiențe husky și șansa de a vedea aurora boreală înainte de a-i întoarce pe călători la aeroport la timp pentru o plecare rapidă.

ADVERTISEMENT

În partea suedeză a Laponiei, vizitatorii din Schengen, UE și Marea Britanie nu sunt supuși regulilor de carantină. Iar natura izolată a regiunii înseamnă că este posibil să vă bucurați de o vacanță relativ sigură acolo, chiar dacă Moș Crăciun locuiește de fapt în Finlanda.

Moș Crăciun poate fi vizitat și virtual

Unii operatori turistici au decis că, pe fondul restricțiilor de călătorie mereu schimbătoare, trecerea la o abordare virtuală este calea de urmat. După un an de apeluri video pentru muncă și din urmă cu familia, pare evident că Moș Crăciun ar trebui să fie disponibil pe ecran mai degrabă decât personal.

Compania britanică Santa’s Lapland, oferă apeluri video „Moș Crăciun, trăiește din Laponia” pentru 85 de lire sterline (111 dolari) pentru o familie cu până la patru copii. Apelurile durează 10 minute și sunt găzduite de un elf care duce familia într-un tur al cabanei lui Moș Crăciun înainte de a se întâlni cu el însuși.

Potrivit reprezentanților companiei, mulți dintre clienții care au pierdut anul acesta pur și simplu au făcut rezervări pentru Crăciunul viitor. Cererea este atât de mare încât aceștia îi avertizează pe cei care vor să ajungă în Laponia în 2021 să-și facă rezervări încă de acum.

Deocamdată, salvarea Crăciunului depinde păstrarea de către Finlanda a reglementărilor de călătorie. Și de fanii curajoși ai lui Moș Crăciun care nu se lasă descurajați de plexiglas sau de testul COVID de dinaintea plecării.

Ce târguri de Crăciun vor mai fi deschise în 2020?

Tradiția târgurilor de Craciun a plecat din Viena, care a organizat primul târg în decembrie 1298 și s-a răspândit în întreaga lume de-a lungul secolelor.
Unele dintre ele au devenit atât de populare, inclusiv au devenit atracții turistice în sine. Din păcate, din cauza pandemiei de COVID-19, cele mai multe târguri de Crăciun celebre nu-și vor deschide porțile anul acesta.

Informațiile sunt valabile la ora publicării acestui material, însă situația se poate schimba oricând, în funcție de evoluția pandemiei.

Târgul de Crăciun Visul Vienez

Deși există în jur de 20 de târguri de Crăciun în capitala Austriei, cel din fața Primăriei sau Rathausplatz, este unul dintre cele mai vechi și tradiționale evenimente ale sale.

Deschiderea târgului a fost amânată, guvernul federal austriac interzicând astfel de evenimente pe durata lunii noiembrie. Va fi introdusă o serie de măsuri de siguranță suplimentare, cum ar fi obligativitatea purtării măștii de protecție atât pentru vizitatori, cât și pentru angajați (cu excepția consumului de alimente și băuturi).

Fira de Santa Llúcia, Barcelona

Datând din 1786, Fira de Santa Llucia a crescut de la un eveniment de o zi pentru a comemora ziua sărbătorii Santa Llucia, care cade pe 13 decembrie, la un târg de trei săptămâni. Târgul este organizat în fața Catedralei din Barcelona.

Fira de Santa Llucia va avea loc în perioada 27 noiembrie – 23 decembrie 2020.

Vor fi puncte de control la intrare și ieșire. La intrare vor fi luate datele de contact ale vizitatorilor și vor exista recipiente ci gel hidroalcoolic. Capacitatea va fi redusă la 30% și vor fi 126 de opriri, față de 282 de anul trecut.

Mercatino di Natale, Piazza Santa Croce, Florența

Deși acest târg tradițional este transportat de la Heidelberg, Germania la Florența în fiecare an, este o afacere foarte italiană în multe privințe datorită peisajului și numeroaselor delicii italiene, cum ar fi panforte, de vânzare.

Organizatorii au declarat pentru CNN Travel„lucrează pentru a putea deschide” în perioada 27 noiembrie – 23 decembrie 2020.

Crăciunul în Tivoli, Copenhaga, Danemarca

Este încă programat să aibă loc în perioada 13 noiembrie – 3 ianuarie 2020. Parcul de distracții are acum o serie de noi măsuri de siguranță în vigoare impuse de guvernul danez. Măștile sunt acum obligatorii la unele plimbări și la toate restaurantele și cafenelele, în timp ce oaspeților nu li se permite să „cânte sau să danseze” în timpul evenimentelor live.

Tuomaan Markkinat, Helsinki

Târgul de Crăciun din Piața Senatului din Helsinki, lângă statuia împăratului Alexandru al II-lea, va funcționa în perioada 5-22 decembrie a acestui an.

Satul de iarnă din Bryant Park, New York

În fiecare an, Parcul Bryant din Manhattan se transformă într-o țară minunată magnifică pentru Satul de Iarnă. Este programat în perioada 30 octombrie 2020 – 7 martie 2021, dar evenimentul a fost redus considerabil, cu mai puțini vânzători și pasarele mai largi. Ceremonia elaborată de iluminare a copacilor a fost, de asemenea, anulată, iar vizitatorii vor trebui să rezerve sesiuni de patinaj și închirieri în avans.

Soarta târgului Advent în Zagreb, Croația este încă în discuție

Deși Evenimentul Advent in Zagreb 2020 nu a fost anulat încă și este programat să se desfășoare între 30 noiembrie și 7 ianuarie, oficialii au indicat că este posibil să nu continue.

Este luată în calcul și posbilitatea “spargerii” târgului în cartiere în locul unui târg mare în centrul orașului.

ADVERTISEMENT
De la depresie şi burnout la iubire de sine: transformarea uluitoare a unei...
De la depresie şi burnout la iubire de sine: transformarea uluitoare a unei foste handbaliste care a slăbit peste 40 de kilograme + Alimentul pe care nu-l mai consumă deloc
Cine sunt judecătorii care au exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni....
Cine sunt judecătorii care au exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni. „Au anulat democrația și statul de drept în România”
Milionarul din presa sportivă care s-a îmbogățit peste noapte. Povestea sumei enorme câștigate...
Milionarul din presa sportivă care s-a îmbogățit peste noapte. Povestea sumei enorme câștigate de Ovidiu Ioanițoaia cu ajutorul lui Adrian Sârbu
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la un an de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la un an de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cel mai puternic drog pe care îl consumăm. Ne distruge lent, dar sigur
Cel mai puternic drog pe care îl consumăm. Ne distruge lent, dar sigur
Cum a ajuns să arate arbitrul ”Brad Pitt” Alexandru Tudor, la 53 de...
Cum a ajuns să arate arbitrul ”Brad Pitt” Alexandru Tudor, la 53 de ani. Și-a lăsat barba lungă, cântă în biserică, seamănă cu un călugăr și a luat calea credinței
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani...
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Putin spune că are o rachetă care poate anihila America, dar aceasta explodează...
Putin spune că are o rachetă care poate anihila America, dar aceasta explodează în siloz
Discursul lui Donald Trump la mitingul din Butler, locul tentativei de asasinat. L-a...
Discursul lui Donald Trump la mitingul din Butler, locul tentativei de asasinat. L-a invitat pe scenă pe Elon Musk
Ce face, în fiecare zi, fosta noră a celebrului milionar român care şi-a...
Ce face, în fiecare zi, fosta noră a celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: E terapie curată
Cum arată și cu ce se ocupă fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță....
Cum arată și cu ce se ocupă fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. Câți copii are cu femeia de care s-a îndrăgostit înainte să o cunoască pe Monica Bârlădeanu