Life

4 din cele mai frumoase târguri de Crăciun din România. Imagini de poveste din Oradea, Sibiu sau Craiova

Ca în fiecare an, românii se înghesuie la târgurile de Crăciun, iar noi vă prezentăm 4 din cele mai frumoase astfel de locuri pline de magie din toată țara.
08.12.2021 | 17:33
Târguri de Crăciun din Români. De la stânga la dteapta, de sus în jos: 1. Craiova, 2. Oradea, 3. Sibiu, 4. București. Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

4 târguri de Crăciun atrag atenția în fiecare an în România, în mod deosebit. Este vorba despre cel din Sibiu, care încă din anul 2007, când orașul a fost capitală culturală europeană, s-a transformat în unul din cele mai splendide târguri din țară, iar de la o vreme încoace se adaugă și Oradea și Craiova, extrem de lăudate.

Nu putea lipsi din acest clasament nici Bucureștiul, care în acest an și-a redeschis porțile pentru cei care iubesc sărbătoarea Crăciunului. Anul trecut, majoritatea locurilor de întâlnire la un vin fiert ori la fotografii cu căsuța lui Moș Crăciun au lipsit cu desăvârșire din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

În 2021, mai toate orașele din România au organizat ceva special pentru cetățenii lor. 4 dintre ele se remarcă de departe, iar despre acestea vă vom da mai multe detalii în rândurile de mai jos.

4 dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Trebuie precizat din start că, potrivit legii, accesul la târguri se face pe baza certificatului verde. Cu alte cuvinte, poți intra la un astfel de târg dacă ești vaccinat, ai dovada trecerii prin boală ori prezinți un test cu rezultat negativ la Sars-COV-2.

ADVERTISEMENT

O să începem cu târgul de Crăciun din Oradea, care anul acesta s-a deschis pe 3 decembrie și se va închide pe 2 ianuarie 2022. Este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri în care se poate trăi magia Crăciunului. Anul ăsta târgul găzduiește campania umanitară deja cunoscută a celor de la Radio Zu, care a transformat municipiul bihorean în „Orașul faptelor bune” încă din 2019.

Târgul este organizat în Piața Unirii, adică buricul orașului Oradea. Este deschis de luni până vineri între orele 14 și 21. În weekend, între 12 și 21.

ADVERTISEMENT

Al doilea târg de pe lista noastră, care merită vizitat, este cel din Sibiu. Sărbătoarea Crăciunului este în fiecare an un adevărat festival în fosta capitală culturală europeană.

Târgul de la Sibiu se întinde pe mai multe zone arhicunoscute ale orașului: Piața Mare, Piața Mică și strada Nicolae Bălcescu.

ADVERTISEMENT

Sibiu, una din capitalele magiei în fiecare iarnă

Târgul a fost deschis pe 26 noiembrie 2021, cu o săptămână mai devreme decât cel din Oradea, iar acesta poate fi vizitat zilnic între orele 11 și 21.

Peste 80 de expozanți sunt prezenți în Piața Mare din Sibiu, așteptându-i pe turiști să cumpere de la haine groase care te protejează de frig, până la ornamente, decorațiuni pentru pomul de Crăciun sau tot felul de delicii culinare locale.

Târgul de la Sibiu iese în evidență nu doar datorită numărului impresionant de căsuțe ale negustorilor, care vând dintre cele mai diversificate lucruri, ci mai ales pentru proiecția grandioasă de lumini de pe clădirile din centrul orașului, creând un adevărat cadru feeric.

Surpriza din lista celor 4 târguri este cel de la Craiova. Acesta figurează pe o listă a celor mai frumoase târguri din Europa. Este singurul nominalizat din România de site-ul European Best Destinations.

Românii pot vota acest târg pe pagina web a cunoscutului site de turism până pe 10 decembrie. Dacă va avea suficiente voturi, Craiova ar putea fi desemnat orașul Crăciunului în Europa, în anul 2021.

Craiova, o mare surpriză. Câte târguri sunt deschise în Capitală

În urma problemelor întâmpinate anul trecut de municipalitate, târgul fiind închis la scurtă vreme după ce oamenii și-au așezat produsele pe tarabe, primăria orașului a dorit să nu mai pomenească de un „târg de Crăciun”. Municipalitatea include toată desfășurarea de forțe din centrul orașului la capitolul „evenimente culturale”.

Vizitatorii din zona Olteniei, și nu numai, se pot bucura de evenimentele organizate cu ocazia sărbătorilor zilnic între orele 12 și 21.

Capitala este ultima, dar nu cea din urmă, din serie târgurilor de Crăciun de la noi. În București sunt organizate mai multe locuri de întâlnire pentru cei care vor să intre în atmosfera magică a sărbătorii.

Primăria Capitalei a organizat anul acesta trei târguri în București. Cel mai important, Bucharest Christmas Market, se află în Piața Universității. Accesul se face pe baza certificatului verde. Intrarea costă 7 lei de la fața locului și 5 lei dacă biletul de intrare este achiziționat online.

Târgul este deschis zilnic, până pe 26 decembrie, de la 12 la 22 în timpul săptămânii. Oraul este de la 10 la 22 în weekend.

Al doilea târg, Classical Christmas Market, se află în Piața Operei. Acesta se va închide pe 31 decembrie. Aici intrarea este gratuită. Cel de-al treilea se situează în sectorul 6, în cartierul Drumul Taberei. West Side Christmas Market este deschis din 25 noiembrie până pe 26 decembrie 2021.

 

 

ADVERTISEMENT