ADVERTISEMENT
News

Tăriceanu, atac frontal la adresa guvernului Orban! „Nu le plac produsele românești”

Autor: Alexandru Năstase | 08.11.2020 | 15:17
Tăriceanu, atac frontal la adresa guvernului Orban! „Nu le plac produsele românești”
Călin Popescu Tăriceanu, mesaj ferm la adresa guvernului Orban. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Călin Popescu Tăriceanu nu a ezitat și a lansat un atac frontal la adresa guvernului Orban! Fostul președinte al Senatului a sărit în apărarea producătorilor autohtoni și acuză partidul aflat la guvernare pentru decizia de a închide piețele din cauza pandemiei de coronavirus. 

ADVERTISEMENT

„Atacul lui Iohannis și Orban la adresa micilor producători agricoli este picătura care a umplut paharul!

Este foarte clar că nu le plac produsele românești, dar a închide piețele în plină toamnă când românii își fac provizii pentru iarnă, când micii producători își câștigă banii pentru producția de la anul și pentru supraviețuirea peste iarnă, este ceva ce nu poate fi acceptat.

ADVERTISEMENT

Cum a atacat Tăriceanu guvernul Orban!

Așa cum au găsit soluții să țină supermarketurile deschise, guvernul Iohannis-Orban trebuie să găsească soluții și pentru piețe!

Dacă nu știu, nu pot sau nu sunt lăsați, ei TREBUIE SĂ PLECE! Teroarea aceasta permanentă la adresa micului producător și a celor cu venituri mici nu poate fi acceptată!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

Nu a fost singurul care a puz la zid decizia luată de guvernul Orban. Și Federația Sindalimenta a atacat măsurile pe care le-a numit drept „o lovitură fatală” dată țăranului român.

„După un an în care agricultura a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei prin existenţa unei secete fără precedent, acum a venit vremea ca şi micii producători agricoli să primească o lovitură nimicitoare prin închiderea pieţelor agroalimentare începând de luni, 9 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Înaintea acestei măsuri aberante, au plătit cu locurile de muncă angajaţii din sectorul HoReCa şi în mod direct transportatorii şi cei din industria alimentară.

Stocurile de alimente create, refuzul şi dezinteresul manifestate de Guvernul meu pentru acordarea unor forme de sprijin acestor sectoare au condus la închiderea multor afaceri şi la creşterea numărului de şomeri.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a revenit după declaraţiile iniţiale şi a precizat că este vorba doar despre pieţele care funcţionează în spaţii închise, preşedintele ne demonstrează că nu ştie cum arată pieţele din marile oraşe.

Noua decizie a Guvernului care conduce România da o lovitură fatală producătorilor agricoli pentru care piaţa reprezintă singura oportunitate pentru valorificarea producţiei”, se arată într-un comunicat al Sindalimenta.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!