News

Tăriceanu cere Guvernului să asigure personalului medical materialele de protecție înainte să ia măsuri punitive față de cei care demisionează

02.04.2020 | 18:09
Tariceanu cere Guvernului sa asigure personalului medical materialele de protectie inainte sa ia masuri punitive fata de cei care demisioneaza
ADVERTISEMENT

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut Guvernului  să asigure personalului medical materialele de protecție necesare înainte să decidă măsuri împotriva celor care părăsesc sistemul sanitar în plină epidemie de coronavirus.

”Găsiți soluții să-i echipați corespunzător”

”Văd că Guvernul Orban se pregăteşte să ia măsuri extreme împotriva doctorilor care pleacă din sistem ca măsură de protest extrem faţă de faptul că sunt trimişi la luptă fără arme (…) Înainte de a lua măsuri de limitare a drepturilor personalului medical, găsiţi soluţii să-i echipaţi corespunzător, să-i hrăniţi şi să le daţi şansa să se odihnească din când în când pentru a fi apţi pentru a lupta pe termen lung”, a scris, pe Facebook, Călin Popescu-Tăriceanu.

ADVERTISEMENT

Fostul premier a precizat că cererea sa nu este este un semn al simpatiei pe care ar avea-o pentru medicii care se demisionează ca să evite expunerea la o posibilă contaminare.

Nu am nicio simpatie pentru doctorii care părăsesc câmpul de luptă. Este ca şi cum pompierii care vin să ne stingă incendiul din casă s-ar opri întâi să mănânce de prânz. Deci nu scuz deloc atitudinea acelor puţini care dau bir cu fugiţii”, a mai spus preşedintele ALDE.

ADVERTISEMENT

Poliția strânge informații despre medicii demisionari

Conform unui document obținut în exclusivitate de FANATIK, Inspectoratele de poliţie judeţene prin Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au trimis adrese, pe 1 aprilie, prin care cer oficial datele tuturor medicilor care au demisionat din cauza COVID-19.

Trebuie specificat că din datele centralizate până la această oră, coronavirusul a început să facă ravagii prin spitalele din România și sute de cadre medicale sunt deja infectate. Astfel, discutăm despre un 357 cadre medicale bolnave de COVID-19.

ADVERTISEMENT