News

Tăriceanu, DENUNŢAT în Dosarul Microsoft. Declaraţia unui MARTOR la DNA. Ce spune şeful Senatului

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu apare în Dosarul Microsoft. Un martor le-a relatat procurorilor DNA cum ajungea mita din dosar la politicieni, printre aceştia numărându-se şi actualul şef...
30.09.2015 | 19:28
Tariceanu DENUNTAT in Dosarul Microsoft Declaratia unui MARTOR la DNA Ce spune seful Senatului
ADVERTISEMENT

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu apare în Dosarul Microsoft. Un martor le-a relatat procurorilor DNA cum ajungea mita din dosar la politicieni, printre aceştia numărându-se şi actualul şef al Senatului. Declaraţia martorului a fost publicată de luju.ro. Tăriceanu spune însă că sunt doar “speculaţii”

În celebrul dosar „Microsoft – EADS”, instrumentat de procurorii DNA Marius Vartic si Mihaela Iorga Moraru, apar oameni politici din toate partidele si din toate guvernarile incepand de la epoca Adrian Nastase si pana la cea a lui Emil Boc, scrie luju.ro.

ADVERTISEMENT

La dosar exista mai multe declaratii in care se dezvaluie cum sume de bani ar fi ajuns la lideri importanti din clasa politica.

Cele mai cunoscute nume implicate in acest dosar sunt ale fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu – care a vorbit despre bani pe care i-ar fi dat pentru campania electorala a PDL si a lui Traian Basescu, dar si despre sume care ar fi fost inmanate lui Vasile Blaga, Roberta Anastase sau Emil Boc -, ale lui Gheorghe Stefan, zis Pinalti, Dumitru Nicolae, zis Niro, si Dorin Cocos.

ADVERTISEMENT

În acelasi dosar, mai exista si alte marturii care se refera la bani care ar fi fost destinati pentru mituirea ministrilor sau a functionarilor guvernamentali.

Printre cei care au dat detalii despre asemenea aspecte se numara si „martorul amenintat” Gabriel Marin, care este managerul unei firme implicate in suveica financiara „Microsoft”.

ADVERTISEMENT

Acestuia, procurorii DNA i-au luat doua declaratii, la o distanta de cateva luni. Una in vara anului 2014, alta in toamna anului 2014. In prima dintre ele, Gabriel Marin se refera la implicarea in afacerea Microsoft-EADS a membrilor din Guvernul Nastase, dar si a lui Vasile Blaga, fost ministru de Interne in timpul Guvernarii PDL.

In cea de-a doua, Gabriel Marin vorbeste despre perioada Guvernarii Tariceanu, oferindu-le procurorilor informatii detailate, cu nume si date, despre milioane de euro care ar fi fost destinati mituirii prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu, actualului ministru de Finante Orlando Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Finantelor in timpul Guvernarii Tariceanu, sau a ministrului Comunicatiilor din timpul acelaiasi guvernari, Karoly Borbely.

ADVERTISEMENT

luju.ro scrie că procurorii DNA pregatesc un dosar impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, dosar care evident se va baza si pe declaratia „martorului amenintat” Gabriel Marin.

REACŢIA LUI TĂRICEANU

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că nu vrea să facă niciun comentariu pe marginea unor “speculaţii”.

“Sunt speculatii in care, daca as intra, dvs v-ati mira cum pot să fac astfel de greseli. Nu fac astfel de greşeli. Fiecare este liber sa scrie ce vrea, are o responsabilitate deontologica, unii nu au această responsabilitate deontologică si apar din acest motiv informatii pe surse, care se dovedesc a fi numai nişte bombe de presa”, a spus Tăriceanu

Citeste mai mult pe RTV.NET

ADVERTISEMENT