News

Tăriceanu, din nou în atenția ICCJ. Dosarul mitei de 800.000 de dolari este dezbătut joi de către judecători

Dosarul Microsoft, în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit mită de 800.000 de dolari, când era premier, se află din nou pe masa ÎCCJ. Judecătorii vor dezbate noi cereri.
09.06.2022 | 08:29
Tariceanu din nou in atentia ICCJ Dosarul mitei de 800000 de dolari este dezbatut joi de catre judecatori
Tăriceanu este acuzat că a luat mită 800.000 de dolari când era premier. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Călin Popescu Tăriceanu este din nou în atenția Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Judecătorii reiau dezbaterile în dosarul Microsoft, în care fostul lider al Senatului este acuzat de luare de mită, în valoare de 800.000 de dolari, când era premier (2004-2008).

Judecătorii ÎCCJ dezbat din nou dosarul Microsofot al lui Tăriceanu

Joi, 9 iunie, instanța va purta noi discuții pe solicitarea procurorilor DNA de fuziune a dosarului lui Tăriceanu cu cel al afaceristului Petre Berteau, care este judecat la Curtea de Apel București pentru complicitate la săvârșirea actului de luare de mită.

ADVERTISEMENT

Magistrații vor analiza și o cerere a apării fostului demnitar, care susține că procesul ar trebui încetat de facto, în urma deciziei CCR referitoare la neconstituționalitatea articolului 155 din NCPP, potrivit stiripesurse.

În data de 26 mai, un complet alcătuit din trei judecători ai instanței supreme a început dezbaterea într-o primă fază a procesului de mare corupție.

ADVERTISEMENT

Cei 800.000 de dolari ar fi fost primiți în tranșe de la afaceristul Petre Berteanu. Tot în mai, avocații lui Tăriceanu au anunțat că au o cerere preliminară înainte de începerea administrării probelor din caz.

DNA vrea ca Tăriceanu și complicele său să fie judecați împreună

Totodată, joi, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a explicat de ce este nevoie ca fostul premier și omul de afaceri să fie judecați de aceeași instanță.

ADVERTISEMENT

”Raportul dintre elementele de fapt ale infracțiunilor celor doi precum și ca o mare parte din probe se suprapun în cele doua cauze.

Acolo la CAB dosarul Berteanu are termen în 2 iunie și este la al doilea termen de judecată”, a clarificat DNA.

ADVERTISEMENT

Pe data de 4 mai, magistrații au respins definitiv contestația lui Tăriceanu contra hotărârii de cameră preliminară  prin care instanța stabilea validitatea probelor procurorilor.

”Respinge, ca nefondată contestatia formulată de inculpatul Popescu împotriva încheierii nr 504 din data de 07 octombrie 2021,pronuntată de judecătorul de camera preliminară din cadrul Înalta Curți de Casație și Justiție-Sectia penala, in dosarul nr 619/1/2021/a1 În baza art 2502 di Codul de procedura penală, menține măsurile sechestrului asigurator luate prin ordonanța nr 668/P/2019 din data de 15.01.2021 și ordonanta nr.668/P/2021 din data de 19.01.2021 ale Parchetului de pe lăngă Înalta Curte de Casatie si Justitie- Direcția Națională Anticorupție- Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, asupra bunurilor inculpatului Popescu– Tăriceanu Călin Constantin Anton.

Obligă contestatorul la plata sumei de 300 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestator, in suma de 80 lei, rămâne în sarcina statului.

Definitivă. Pronuntată in cameră de consiliu, astăzi,04 mai 2022. Numarul solutiei: 6/2022”, au transmis judecătorii ÎCCJ.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink