Tăriceanu, mesaj ferm pentru Uniunea Europeană! „Nimeni, niciodată, nu poate activa articolul 7 împotriva României” 

Alexandru Năstase   
în Hotnews
19/05/2019, 11:01
Tăriceanu, mesaj ferm pentru Uniunea Europeană! „Nimeni, niciodată, nu poate activa articolul 7 împotriva României”  GALERIE FOTO
Călin Popescu Tăriceanu nu este speriat de scrisoarea lui Frans Timmermans. Sursă foto - Hepta

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj ferm pentru Uniunea Europeană! Liderul ALDE crede că declarațiile critice făcute la adresa României de anumite personaje importante din UE, pot fi privite, fără doar și poate, într-o notă electorală. Mai mult de atât, Tăriceanu a ținut să specifice că nu există riscul activării articolului 7. De altfel, pentru Tăriceanu lucrurile sunt cât se poate de simple. Summit-ul de la Sibiu la care au participat nume grele din Uniune reprezintă “un banchet organizat de domnul Iohannis pentru el şi prietenii dânsului”.

Tăriceanu, mesaj ferm pentru Uniunea Europeană!

„Nimeni, niciodată, nu poate activa articolul 7 împotriva României, să fim serioşi, este nevoie de unanimitate, nimeni nu va face asta. Trebuie să vedem lucrurile în adevărata lor explicaţie: în spatele acestui mesaj e interesul domnului Frans Timmermans (prim-vicepreşedintele Comisiei Europene-n.r.) de a ajunge preşedintele Comisiei Europene”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru Mediafax, după ce Frans Timmermans a trimis o scrisoare de ameninţare autorităţilor din România.

„Am văzut zilele trecute, atunci când a fost dezbaterea de la Bruxelles între candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene, cum domnul Timmermans a mai îndulcit tonul la adresa României. Mă întreb dacă nu cumva domnul Timmermans tocmai a înţeles că şi voturile din România contează pentru decizia privind viitorul preşedinte al Comisiei Europene. Şi, cine ştie, poate până la momentul votului privind viitorul preşedinte al Comisiei Europene vom ajunge chiar să-i fim simpatici dlui Frans Timmermans”, a mai adăugat preşedintele Senatului.

Tăriceanu, mesaj ferm pentru Uniunea Europeană! Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu a ironizat summit-ul de la Sibiu. Arif Hudaverdi Yaman / Anadolu Agency

Summit-ul de la Sibiu, „un banchet pentru prieteni”

Călin Popescu Tăriceanu nu este speriat de ce se întâmplă în grupul european ALDE, partid pe care îl conduce în România. „Azi, la nivelul grupului ALDE de la Bruxelles, dacă ne uităm cu atenţie, pare că unii dintre lideri se distanţează de liberalism. Există diferite tendinţe care au început să se manifeste, să fie făcute publice, de creare a unui nou grup politic, având drept nucleu sau componente principale partidul lui Macron şi Ciudadanos, la care ar părea că sunt invitate câteva partide de stânga din grupul ALDE, poziţionate mai la stânga, pe când partidele cu tradiţii liberale mai solide nu par să fie atrase de această formulă”, a lămurit problema șeful ALDE.

Problema se schimbă atunci când vine vorba despre summit-ul de la Sibiu. „Un banchet organizat de domnul Iohannis pentru el şi prietenii dânsului. Am avut o declaraţie vagă, cu idei generale pe care le tot enunţă, dar nu le respectă. O declaraţia care vorbeşte despre căderea Cortinei de Fier, dar nu ne dă garanţia că nu se instalează, fără să se simtă, şi în spatele cuvintelor frumoase, ceea ce am putea numi o Cortină de Catifea, adică Europa cu două viteze. Căci nu am găsit nimic concret care să ne asigure că vom avea o Europă cu o singură viteză”, a subliniat Tăriceanu

 

 

Închide ×