ADVERTISEMENT
News

Tăriceanu o acuză pe Gabriela Firea de dezastrul de la București: A refuzat alianța care putea să-i aducă un nou mandat

Autor: Adrian Baciu | 29.09.2020 | 15:58
Tăriceanu o acuză pe Gabriela Firea de dezastrul de la București: A refuzat alianța care putea să-i aducă un nou mandat
Tăriceanu o acuză pe Gabriela Firea de dezastrul de la București: A refuzat alianța care putea să-i aducă un nou mandat. Sursa foto: hepta.ro

Gabriela Firea, candidatul PSD care a pierdut un nou mandat la Primăria Municipiului București, este atacată de Călin Popescu Tăriceanu, un apropiat din ultimii ani ai social-democraților.

ADVERTISEMENT

Liderul ALDE consideră că decizia edilului în funcție de a refuza o alianță pentru alegeri a fost una greșită, care a condus la ratarea celui de al doilea mandat de primar al Capitalei.

Tăriceanu dezvăluie că partidul său, alături de Pro România şi PSD, au ajuns într-un stadiu avansat de negociere a unei alianţe, însă nu s-a putut ajunge la un consens din cauza Gabrielei Firea.

ADVERTISEMENT

Tăriceanu, atac la Gabriela Firea. O acuză de dezastrul de la București

Imediat după ce a aflat rezultatul alegerilor din Capitală, Gabriela Firea a ieșit și a pus eșecul său pe seama atacurilor murdare dinspre rivali, dar și pe seama unor foști aliați, cum ar fi Victor Ponta sau Robert Negoiță.

În ceea ce-l privește, Călin Popescu Tăriceanu nu este de aceeași părere și spune că Firea este singura vinovată de ”dezastrul pe care l-a provocat la Capitală”.

ADVERTISEMENT

”Gabriela Firea greşeşte atunci când caută vinovaţi pentru înfrângerea de la Capitală altundeva decât în propriile decizii! Alianţa care putea să-i mai aducă un nou mandat de primar general a fost refuzată chiar de ea.

Nu putem acum să acceptăm falsificarea adevărului doar pentru ca dna Firea să-şi poată găsi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitală.

ADVERTISEMENT

ALDE, Pro România şi PSD au fost în discuţii foarte avansate pentru realizarea unei alianţe la alegerile locale, care ar fi urmat să se transforme într-o alianţă şi pentru alegerile parlamentare”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Tăriceanu: Alianțele au avut rezultate în alte județe

Fostul premier al României și președinte al Senatului îi aminteşte Gabrielei Firea că ALDE a făcut astfel de alianţe cu PSD în unele judeţe, iar rezultatele au fost unele de mare succes.

ADVERTISEMENT

“În momentul în care s-a ajuns la alianţa pentru Bucureşti, dna Firea s-a împotrivit alianţei, iar preşedintele PSD, dl Ciolacu, a declarat că nu vrea să-i impună o alianţă pentru a nu fi considerat responsabil în cazul unui eşec!

Nu am ajuns în acest impas pentru că noi la ALDE am fi condiţionat cu ceva această alianţă, locuri pe listă sau alte funcţii, ci pentru că lipsa de experienţă a dnei Firea a împins-o spre această soluţie. După cum am văzut în campanie a candidat atât de singură încât s-a ferit foarte tare şi de propriul partid”, mai susţine Tăriceanu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!