Sporturi

Ce pățesc protestatarii care l-au așteptat cu un sicriu și o cruce pe Tăriceanu la Brașov. Video

22.05.2019 | 19:11
Ce patesc protestatarii care lau asteptat cu un sicriu si o cruce pe Tariceanu la Brasov Video

Nu numai Viorica Dăncilă sau Liviu Dragnea au parte de proteste în această campanie electorală. Și partenerul lor de coaliție, președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a fost primit cu huiduieli în urmă cu două săptămâni la Brașov, la un miting făcut de președintele Senatului român. Protestatarii au adus chiar și un sicriu în fața fostului premier al României și acum vor suferi consecințele pentru această manifestație.

Protestatarii care l-au așteptat cu sicriul pe Tăriceanu au fost amendați

În 12 mai, președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a fost întâmpinat cu huiduieli de un grup de aproximativ 30 de oameni care îl așteptau la „Marșului demnității”, eveniment care s-a desfășurat la Brașov. Aceștia au fluierat, huiduit și au scandat „Libertate” și „Hoții”. Oamenii au adus atunci cu ei și un sicriu și o cruce.

Pentru că l-au huiduit pe Tăriceanu, aceștia au fost legitimați de Jandarmerie și au fost amendați. Potrivit purtătorului de cuvânt, Ion Zaharia, în timpul mitingului au fost legitimate 28 de personae, din care au fost amendate 18: “Au fost legitimate 27 de persoane şi, ulterior, au fost 18 persoane sancţionate pentru concurs de contravenţii, ca urmare a faptului că au ignorat două avertizări ale Jandarmeriei. Sancţiunile au fost aplicate ulterior, după vizualizarea imaginilor video şi stabilirea gradului de implicare în contramanifestaţie a fiecărui participant”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov, pentru Mediafax.

Manifestații pro și contra ALDE, la Brașov

Gepostet von Observatorul de Brașov am Sonntag, 12. Mai 2019

Ce amendă au primit protestatarii care i-au deranjat marșul lui Tăriceanu de la Brașov

Protestatarii care l-au huiduit și l-au așteptat cu crucea și cu sicriul pe Tăriceanu la Brașov au primit fiecare câte 500 de lei de fiecare. Amenzile primite de protestatari au fost pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Potrivit hotnews, manifestanții au anunțat că vor dori să conteste sancțiunile.

Scenariul se aseamănă foarte mult cu cel de la Topoloveni. Acolo, 10 manifestanți care îl așteptau pe liderul PSD Liviu Dragnea au avut parte de un protest foarte scurt, după ce au fost urcați în dubă de către jandarmi și amendați. După acest gest, procurorii militari au anunțat că au deschis o anchetă în rem pentru a afla motivul pentru care au fost reținuți manifestanții.

Tags: