Fotbal international

Ţările care au dat cei mai mulţi jucători în finalele Ligii Campionilor! România e în Top 15!

01.06.2019 | 20:23
Tarile care au dat cei mai multi jucatori in finalele Ligii Campionilor Romania e in Top 15

UEFA a analizat cifrele din istoria finalelor Ligii Campionilor şi a anunţat care sunt ţările care au dat cei mai mulţi jucătorii în ultimul act al competiţiei europene. România a reuşit să prindă un loc în Top 15, devansând Croaţia, Belgia, Polonia sau Uruguay.

Ţările care au dat cei mai mulţi jucători în finalele Ligii Campionilor. Italia este pe primul loc

Italia ocupă primul loc în clasamentul ţărilor care au dat cei mai mulţi jucători în finalele Ligii Campionilor. Peninsularii au avut 147 de fotbalişti în ultimul act al celei mai importante competiţii europene intercluburi. Podiumul este completat de Spania, cu 146 de jucători, şi de Germania, cu 130 de jucători.

România ocupă locul 13, cu 22 de jucători care au evoluat de-a lungul timpului în finalele Ligii Campionilor. Numărul mare de fotbalişti se datorează calificării Stelei Bucureşti în finalele Cupei Campionilor Europeni în sezoanele 1985-86 şi 1988-89. Top 10 al clasamentului creat de UEFA este completat de Franţa, Anglia, Olanda, Portugalia, Brazilia, Scoţia şi Argentina.

Ţările care au dat cei mai mulţi jucători în finalele Ligii Campionilor
Ţările care au dat cei mai mulţi jucători în finalele Ligii Campionilor

Cine sunt cei 22 de fotbalişti români care au jucat în finalele Ligii Campionilor

Helmuth Duckadam, Ştefan Iovan, Ilie Bărbulescu, Adrian Bumbescu, Lucian Bălan, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş, Mihail Majearu, Victor Piţurcă, Gabi Balint, Ladislau Boloni, Anghel Iordănescu şi Marin Radu sunt fotbaliştii care au evoluat pentru Steaua Bucureşti în finala din 1986, când “militarii” au câştigat Cupa Campionilor Europeni.

Silviu Lung, Dan Petrescu, Nicolae Ungureanu, Tudorel Stoica, Daniel Minea, Gică Hagi, Iosif Rotariu sunt fotbaliştii care au evoluat pentru Steaua Bucureşti în finala CCE din 1989, pierdută în faţa lui AC Milan, şi care nu au fost prezenţi în 1986. Adrian Ilie, cu 31 de minute jucate în finala Real Madrid – Valencia 3-0, şi Cristi Chivu, cu 68 de minute în Bayern Munchen – Inter 0-2, sunt ultimii fotbalişti români care au ajuns până în ultimul act al finalei Ligii Campionilor. Dintre cei 22 de jucători români care au atins această performanţă, Miodrag Belodedici este singurul care a câştigat trofeul cu două echipe diferite, cu Steaua în 1986 şi cu Steaua Roşie Belgrad 1991.

  • 14,00 este cota la agenţia Winner ca finala Tottenham – Liverpool să se termine cu scorul de 0-0 după 90 de minute