News

Ţările din Europa care au intrat în izolare generală! Măsura a fost discutată şi pentru România

20.03.2020 | 15:38
Tarile din Europa care au intrat in izolare generala Masura a fost discutata si pentru Romania
ADVERTISEMENT

Europa este sub ameninţarea coronavirusului. “Bătrânul Continent” este în acest moment cel mai afectat de virusul COVID-19, care a apărut la finalul anului trecut în China. Multe ţări au luat decizii drastice în vederea limitării răspândirii virusului şi cele din zona “roşie” au decis să recurgă la izolarea generală. Limitarea deplasărilor ar putea intra în vigoare şi în România, după ce discuţiile au apărut în presă, însă au fost infirmate de Raed Arafat. 

Ţările din Europa care au intrat în izolare generală! Italia, ţara cu cele mai multe decese de la coronavirus

Italia este cea mai afectată ţară a continentului cu peste 41.000 de îmbolnăviri şi un număr record de morţi: 3405, la ora actuală. Oficialii din “Peninsulă” au luat primii decizia de intrare în izolare generală, iar oamenii pot să iasă pe stradă doar în cazul în care completează un formular prin care anunţă unde au de mers.

ADVERTISEMENT

Astfel, cetăţenii pot să iasă pe stradă doar pentru a cumpăra ce au nevoie: alimente, medicamente sau pentru a ajuta persoanele mai în vârstă. În afară de magazinele alimentare şi farmacii, totul este închis în Italia, iar străzile sunt goale.

Franţa, măsuri drastice pentru evitarea răspândirii coronavirusului! Amenzile sunt usturătoare

Măsuri similare au fost luate şi în Franţa, care au intrat în vigoare. Autorităţile au luat măsura izolării generale şi cei surprinşi pe străzi fără să aibă formularul completat riscă amendă între 135 şi 175 de euro.

ADVERTISEMENT

Întâlnirile sociale, familiale, ieșirile sau întâlnirile în grup sunt interzise. Mai mult, orice părăsire a domiciliului trebuie justificată cu legitimaţia profesională, de medic, cadru medical, legitimaţie de presă pentru jurnalişti. 100.000 de poliţişti au fost trimişi pe străzi să controleze persoanele aflate pe stradă pe teritoriul Franţei.  Măsura este valabilă 15 zile deocamdată, urmând să expire la începutul lunii aprilie.

Spania, în stare de urgenţă! A trecut de 1000 de decese din cauza COVID-19

Spania este în stare de alertă după ce situaţia a luat o amploare uriaşă în ultimele zile. Ibericii au înregistrat până acum 18.000 de cazuri (locul 4 la nivel global) şi cu peste 1000 de decese înregistrate din cauza infectării cu virusul COVID-19.

ADVERTISEMENT

Cetăţenii spanioli nu pot ieşi din locuinţă decât în cazuri speciale şi dacă au completat un formular prin care specifică scopul ieşirii. Starea de urgenţă a fost instaurată pentru 14 zile, însă ar putea fi prelungită dacă situaţia se deteriorează.

Belgienii a intrat în izolare generală! Austria şi Germania au anunţat măsuri extreme

Belgia a intrat în izolare generală pe data de 18 martie. Belgienii vor adopta măsura după ce s-au înregistrat 10 decese şi peste 1000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Astfel, cetăţenii ies doar să îşi cumpere alimente şi să meargă la farmacii, oficii poștale, bancă sau magazinele pentru animalele de companie.

ADVERTISEMENT

Măsurile restrictive durează până pe data de 5 aprilie, iar accesul în interiorul unui sediu va fi limitat la un număr de persoane, o persoană pe 10 metri pătrați o dată. Autorităţile au avertizat că amenzile sunt foarte mari pentru cei care nu respectă regulile.

Astfel de măsuri de izolare generală se anunţă şi în Austria şi Germania, ţări afectate puternic de coronavirus. Angela Merkel a anunţat măsuri extreme: “Este o criză serioasă şi trebuie tratată cu seriozitate. Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Război Mondial cu o provocare care să necesite atât de mult solidaritate”

În România s-a discutat măsura limitării deplasărilor! Raed Arafat a infirmat că măsurile intră de acum în vigoare

Măsura limitării deplasărilor ar putea intra în vigoare şi în România dacă situaţia se anunţă a fi una mai gravă. Măsura a fost discutată de autorităţi şi draftul “a transpirat” în presă, însă Raed Arafat a infirmat că aceste măsuri se vor aplica de acum.

Cele mai afectate ţări de coronavirus în Europa: 

  1. Italia – 41.035 de cazuri – 3405 decese
  2. Spania – 18.077 cazuri – 1002 decese
  3. Germania – 16.290 cazuri – 44 decese
  4. Franţa – 10.891 cazuri – 371 decese
  5. Elveţia – 4164 cazuri – 43 decese

    România – 308 cazuri – 0 decese
  • 79,5 ani este media de vârstă a persoanelor decedate în Italia
  • 10.038 de decese s-au înregistrat la nivel global din cauza coronavirusului

“Este o criză serioasă şi trebuie tratată cu seriozitate. Germania nu s-a mai confruntat de la al II-lea Război Mondial cu o provocare care să necesite atât de mult solidaritate”, Angela Merkel, cancelarul Germaniei

“Ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătăţii omenirii”, Klaus Iohannis, preşedintele României

 

ADVERTISEMENT