Life

Țările în care primești bani ca să te muți. Sumele nu sunt deloc mici

Țările care sunt dispuse să plătească sume uriașe pentru a repopula anumite zone. Unde te poți muta fără nicio grijă și ce trebuie să știi înainte de a face acest pas.
19.02.2024 | 09:27
Tarile in care primesti bani ca sa te muti Sumele nu sunt deloc mici
Țările care plătesc sume imense pentru a te muta aici. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, din ce în ce mai multe țări sunt dispuse să plătească sume colosale pentru a popula anumite zone. Vorbim despre țări faimoase care fac tot posibilul pentru a salva unele dintre cele mai frumoase regiuni. Câți bani poți să primești și ce trebuie să știi înainte de a face marele pas.

Câți bani primești pentru a te muta în altă țară

Din ce în ce mai multe țări sunt dispuse să facă eforturi financiare pentru a salva anumite zone. Este vorba despre acele țări care îi plătesc pe străini să se mute și să devină cetățeni cu acte în regulă. De cele mai multe ori, țările care vin cu astfel de propuneri sunt cele care sunt dezvoltate din punct de vedere turistic.

ADVERTISEMENT

Prima și poate și cea mai faimoasă țară care îi așteaptă pe toți cu brațele deschise este Italia. Cunoscută pentru arhitectură și pentru gastronomia fabuloasă, Italia are nevoie de străini pentru a repopula anumite zone.

Comuna Candela este una dintre zonele unde este nevoie de locuitori. Cei care vor să se mute aici vor primi de la 800 la peste 2.000 de euro, în funcție de numărul de membri ai familiei. Însă, pentru a beneficia de acești bani, trebuie neapărat să se găsească un loc de muncă.

ADVERTISEMENT

Cine nu vrea să se mute în Italia, se poate muta în Chile. Aici, autoritățile oferă sprijin tuturor persoanelor care vor să înceapă o nouă afacere. Pentru a se dezvolta pe plan economic, Chile este dispus să ofere străinilor 50.000 de euro și viză pentru un an.

Grecia și Franța au dezvoltat programe prin care îi atrag pe cei care vor să se mute aici

O altă țară care îi atrage pe străini este Grecia. Dacă nu vrei să mai fii turist, trebuie să știi că te poți muta aici, iar condițiile nu sunt deloc complicate

ADVERTISEMENT

Insula Antikythera este formată predominant din bătrâni. Pentru a întineri populația, autoritățile elene au lansat un program de relocare. Aici, întâietate au familiile cu 2 sau 3 copii. Acestea primesc o casă, teren pentru grădină, dar și o subvenție de 500 de euro pe lună pe parcursul a trei ani.

Irlanda este și ea dispusă să primească străini. Similar modelului din Chile, autoritățile din Irlanda susțin afacerile la început de drum. Orice idee de business este susținută din punct de vedere financiar și se vor căuta constant investitori.

ADVERTISEMENT

Ultima, dar nu cea din urmă țară care îi așteaptă cu brațele deschise pe străini este Franța. Una dintre cele mai frumoase țări din Europa se confruntă și ea cu declinul populației. Cea mai afectată zonă de acest fenomen este Champ-du-Boult.

Cei care vor să se mute aici, trebuie să știe că autoritățile le pun la dispoziție posibilitatea de a cumpăra un hectar de teren cu un euro. Însă, se impune și o condiție.

Cei care se vor muta în Champ-du-Boult, trebuie să construiască o casă pe terenul achiziționat. Spre deosebire de alte țări, Franța nu oferă bani pentru a te reloca, dar pune la dispoziția tuturor anumite facilități de nerefuzat.

ADVERTISEMENT
Tags: