News

Țările în care se poate călători liber în 2021. Unde pot merge românii după Revelion

01.01.2021 | 11:33
Tarile in care se poate calatori liber in 2021 Unde pot merge romanii dupa Revelion
Țările în care se poate călători liber în 2021. Unde pot merge românii după Revelion. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Odată cu demararea campaniilor de vaccinare contra noului coronavirus, speranțele pentru reluarea călătoriilor sunt din ce în ce mai mari. Deocamdată, numărul destinațiilor unde pot merge românii după Revelion este destul de mic.

Potrivit specialiștilor reluarea călătoriilor se va face într-un ritm destul de redus, cifrele din 2019 urmând a fi atinse abia în 2023 sau 2024.

ADVERTISEMENT

Turiștii se îndreaptă în această perioadă spre destinații exotice și asta în special pentru că multe dintre ţările cunoscute ca fiind destinaţii pentru sezonul de iarnă au anunţat că sezonul de schi din acest an este anulat sau, în cel mai fericit caz, amânat.

Unde călătorim în primele luni ale noului an?

Deși deschise, unele destinații au introdus condiții de intrare draconice, cu săptămâni de carantină şi mai multe teste, ale căror costuri sunt suportate de vizitator. Și cu toate acestea acceptă doar un număr redus de turişti, din anumite ţări, unde numărul de îmbolnăviri este mic. În această sitație sunt Seychelles, Mauritius, Indonezia, Thailanda sau Filipine.

ADVERTISEMENT

Cele mai apropiate destinații accesibile românilor sunt Egipt sau Antalya, spun experții în turism. Dacă vă înhămați la zboruri de peste nouă ore, puteți merge în Zanzibar sau Maldive.

„La ora actuală, Egiptul e cea mai apropiată destinaţie pentru soare şi plajă, la o distanţă de doar trei ore cu avionul. Se mai fac zboruri în Antalya. Cine nu a apucat să călătorească anul acesta în această destinaţie, o poate face de revelion. Totodată, au apărut pentru prima oară în România câteva chartere pe destinaţii exotice precum Zanzibar sau Maldive, dar asta înseamnă zboruri de peste nouă ore”, spune Dan Goicea, CEO-ul agenţiei de turism Cocktail Holidays, citat de Antena 3.

ADVERTISEMENT

„Am introdus primul charter România-Maldive la începutul lunii noiembrie, iar cererea ne-a depăşit orice aşteptări. Am suplimentat cu două zboruri în perioada Revelionului şi am introdus încă şase chartere în ianuarie şi februarie. E foarte probabil să prelungim operarea până în luna martie, pentru a reuşi să facem faţă tuturor solicitărilor“, spune Alexandru Mărginean, manager general al Grupului Karpaten,

Maldive are avantajul de a fi un arhipelag format din aproape 1.200 de insule de corali grupate în jurul câtorva zeci de atoli. Astfel, de multe ori pe un atol sau o insulă e un singur resort. Mai mult, intrarea în ţară se face pe bază de test PCR.

ADVERTISEMENT

Alte destinații accesibile în primele luni ale noului an sunt Republica Dominicană sau Mexic, existând agenţii locale care oferă pachete în această ţară.

“Republica Dominicană este cea mai populară destinaţie din Caraibe şi (…) oferim, în premieră, zbor direct operat de Gulliv Air. Vom introduce şapte chartere în perioada ianuarie – martie, iar de la finalul lui octombrie vom relua plecările săptămânale până la finalul anului”, mai spune oficialul Karpaten.

Deși destinaţiile exotice erau şi în anii trecuţi, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, printre preferatele turiştilor, anul acesta cererea a crescut pentru că multe destinaţii de schi sunt închise, mai spun specialiștii.

ADVERTISEMENT