News

TAROM a anulat mai multe zboruri luni dimineață. Haos pe Aeroportul Otopeni, sute de pasageri sunt vizați

Haos pe Aeroportul Otopeni în plin sezon turistic. TAROM a anulat mai multe zboruri, luni dimineață, după ce piloții au anunțat că ar fi bolnavi.
08.07.2024 | 10:14
TAROM a anulat mai multe zboruri luni dimineata Haos pe Aeroportul Otopeni sute de pasageri sunt vizati
TAROM a anulat mai multe zboruri luni dimineață. Haos pe Aeroportul Otopeni, sute de pasageri sunt vizați Foto: Wiki Commons
ADVERTISEMENT

TAROM a anulat, luni dimineață, mai multe zboruri spre și dinspre Cairo, Beirut şi Amman ”din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”.

Haos pe Aeroportul Otopeni, sute de pasageri sunt vizați

”În conformitate cu reglementările internaţionale de aviaţie şi politicile interne stricte privind siguranţa zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat “inapt de zbor”, fiind în imposibilitatea restabilirii planului de zbor într-un timp atât de scurt.

ADVERTISEMENT

Deciziile individuale ale piloţilor au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea şi confortul pasagerilor şi a echipajului”, au transmis reprezentanții TAROM.

Potrivit companiei aeriene, cursele anulate, luni dimineață, sunt:

  • ROT101/2 OTOPENI -CAIRO- OTOPENI;
  • ROT167/8 OTOPENI -BEYRUT- OTOPENI;
  • ROT187/8 OTOPENI -AMMAN-OTOPENI.
ADVERTISEMENT

Sute de pasageri și-au petrecut noaptea în aeroport, după ce au fost anunțați în ultima clipă că zborurile lor au fost anulate. Acum, majoritatea lor așteaptă ca operatorul de zbor să găsească soluții pentru a-și continua călătoria.

Reprezentanții TAROM au transmis că regretă disconfortul creat și le-a dat asigurări pasagerilor că toate măsurile au fost luate pentru siguranța lor.

ADVERTISEMENT

Pentru pasagerii afectați de aceste anulări TAROM s-a angajat că ofere ”alternative convenabile. Echipa noastră de asistenţă va contacta direct pasagerii pentru a oferi informaţii detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opţiuni disponibile. Compania TAROM depune toate eforturile şi ia măsurile necesare pentru a reduce impactul pe care această situaţie l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor afectaţi, iar aceştia vor fi informaţi despre noile aranjamente de zbor”.

Peste 20 de zboruri au fost anulate

Deși TAROM a anunțat anularea a trei zboruri către și dinspre trei destinații, în realitate au fost suspendate peste 20, potrivit listei de sosiri și plecări a companiei Aeroporturi București.

ADVERTISEMENT

Astfel, cursa Tarom de la Beirut, care trebuia să sosească la Bucureşti la ora 6.30 figurează ca fiind anulată, la fel sunt și cursele de la Iaşi (6.35), de la Budapesta şi de la Madrid.

Totodată, figurează ca fiind contramandate și zborurile de pe Aeroportul Otopeni spre Istanbul, Oradea, Budapesta, Bruxelles, Madrid, Frankfurt, Amsterdam.

Sorin Grindeanu a dat un ultimatum conducerii TAROM

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a solicitat managementului TAROM să ia urgent măsuri pentru rezolvarea acestei situații.

”Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor. De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM. Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcțiomare a TAROM”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Șeful de la Transporturi a ținut să precizeze că așteaptă ”o comunicare publică aplicată și detaliată a Directorului General al TAROM prin care să anunțe soluțiile identificate”.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a...
Irinel Columbeanu, descris în șase cuvinte de fiica lui! Ce a spus a spus Irina despre fostul milionar, ajuns falit și în azil
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Doliu la Hollywood. A murit idolul unei generații
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația