News

TAROM a rămas, din nou, fără director. George Barbu s-a retras din funcție după mai puțin de un an

09.06.2020 | 22:02
TAROM a rămas, din nou, fără director. George Barbu s-a retras din funcție după mai puțin de un an
Tarom va cumpăra mai multe aeronave. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Directorul TAROM a demisionat. George Barbu ocupa funcția din octombrie 2019, însă a considerat că e momentul să lase pe altcineva să gestioneze situația în plină pandemie de coronavirus.

George Barbu, directorul TAROM, a demisionat

Anunțul oficial a fost făcut de Ministerul Transporturilor. „Membrii Consiliului de Administrație al Tarom au luat act de demisia domnului George Barbu și l-au mandatat pe domnul Ursu Mihăiță să preia funcția de director general interimar pe o perioadă de 4 luni.

Menționăm că domnul Ursu Mihăiță era membru al Consiliului de Administrație al Tarom”, au explicat reprezentanții ministerului.

ADVERTISEMENT

George Barbu a ajuns la conducerea TAROM în octombrie 2019, după ce Mădălina Mezei a fost demisă în urma scandalului în care a fost implicat ministrul Transporturilor din acea vreme, Răzvan Cuc, conform Digi 24.

George Costin Barbu ocupase funcţia de director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă începând cu anul 2015 până în 2019 și a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospaţială, specializarea Inginerie şi Management Aeronautic.

ADVERTISEMENT

Mădălina Mezei a fost demisă după ce l-a acuzat pe Cuc că i-ar fi cerut să țină la sol mai multe avioane în ziua moțiunii de cenzură împotriva guvernului PSD, pentru a-i împiedica pe mai mulți parlamentari să ajungă la București pentru votul din Parlament.

George Barbu a demisionat de la conducerea TAROM
George Barbu a demisionat de la conducerea TAROM. Foto: Digi 24

DNA a demarat o anchetă și Mezei a fost audiată. „Singura declaraţie e că sunt ferm convinsă că adevărul va ieşi la iveală. Mă duc şi spun adevărul”, a declarat femeia, înainte de a intra în sediul direcției anticorupție.

ADVERTISEMENT

Ministrul Răzvan Cuc a confirmat că s-a întâlnit cu Mădălina Mezei, însă a negat că i-ar fi cerut să rețină la sol avioane pentru a-și împiedica rivalii politici să ajungă la București.

Cuc a recunoscut că s-a interesat de soarta parlamentarilor din provincie care urmau să ajungă în Capitală, însă ar fi făcut acest lucru doar pentru a se asigura că „totul va fi ok”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri