News

Tarom, anunț ferm despre zboruri în China și Statele Unite ale Americii!

01.10.2019 | 09:33
ADVERTISEMENT

Tarom a făcut un anunț ferm despre zboruri în China și Statele Unite ale Americii! Astfel, compania națională pregăteşte deschiderea cuselor lung-curier spre cele două zone, iar termenul procedurilor se va extinde la aproximativ şase luni. Chiar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a spus că se iau deja ultimele măsuri pentru a se pune la punct totul. „Primele două aeronave vor ajunge în noiembrie şi decembrie, urmând ca până în martie 2020 să ajungă nouă aeronave”, a declarat acesta.

Tarom, anunț ferm despre zboruri în China și Statele Unite ale Americii!

“Cei de la TAROM lucrează la pregătirea deschiderii lungului-curier China – Statele Unite. Aceste rute trebuie fundamentate, trebuie aduse avioanele care să zboare lung curier şi durează cam undeva la şase luni pentru pregătirea acestor rute ca să ne asigurăm că ele vor zbura cu un grad de încărcare optim”, a mai spus ministrul Transporturilor.

ADVERTISEMENT

Răzvan Cuc a explicat că până în martie 2020 aeronavale ATR ale Tarom vor fi schimbate, iar compania nu va mai avea cheltuieli de mentenanţă, ceea ce va reprezenta, în mod categoric, un avantaj pentru companie. “Din ce am fost informat de către managementul Tarom, ar trebui ca în luna octombrie să vină prima aeronavă, în luna noiembrie celelalte două, în luna decembrie încă o aeronavă şi urmează să se schimbe.

Tarom, anunț ferm despre zboruri în China și Statele Unite ale Americii! Tarom
Tarom ar putea zbura în China și SUA. Sursa foto – facebook

Tarom, achiziție de aeronave

Până în luna martie vin toate cele nouă aeronave şi, practic, să dea înapoi aeronavele vechi. Noi aveam nouă aeronave ATR, din care două erau consemnate la sol tot timpul din cauza a diverse probleme tehnice. Deci, practic, se zbura cu şapte aeronave. Vorbim de nouă aeronave noi care nu vor necesita niciun fel de costuri de întreţinere. Deci, din punct de vedere al avantajelor, cred că Tarom are un avantaj foarte mare.

ADVERTISEMENT

Nu mai spun de faptul că celelalte nouă nu rămânem încărcate cu ele, ci le dăm înapoi, ele constituind practic o parte din avans pentru noile aeronave. Practic, va degreva un timp o parte din plata ratelor de către Tarom”, a declarat Răzvan Cuc. De remarcat că cele nouă aeronave de tip ATR 72-600, care urmează să fie achiziționate de TAROM, vor fi folosite pe cursele interne.