News

TAROM reia cursele spre Grecia, începând cu 1 iulie. Reguli speciale pentru turiștii români

30.06.2020 | 21:28
TAROM reia cursele spre Grecia incepand cu 1 iulie Reguli speciale pentru turistii romani
Tarom reia cursele spre Grecia
ADVERTISEMENT

TAROM a decis să opereze mai multe zboruri comerciale spre și dinspre Grecia, începând de miercuri, 1 iulie.

De menționat că zborurile vor fi operate fără restricții, conform unui anunț oficial făcut pe Facebook de compania aeriană.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor fi operate zboruri spre și dinspre Atena în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă.

TAROM reia zborurile spre Grecia, începând cu 1 iulie

Zilele de joi și duminică vor fi rezervate curselor spre și dinspre Salonic. TAROM a anunțat că, în urma deciziei Guvernului grec, începând cu 1 iulie toți pasagerii care vor ateriza pe orice aeroport din Grecia au obligația de a completa formularul PLF „The Passenger Locator Form” cu 48 de ore înainte de zborul de intrare în Grecia.

ADVERTISEMENT

FORMULARUL POATE FI DESCĂRCAT AICI

Conform Agerpres, turiștii vor primi un alt formular la bord, care va fi predat mai apoi autorităților elene atunci când li se va solicita acest lucru.

Mai mult, începând cu 1 iulie toți pasagerii care ajung pe aeroporturi grecești prin călătorii internaționale vor putea fi testați aleatoriu pentru Covid-19.

ADVERTISEMENT

Nu doar Grecia poate fi o destinație turistică în acest an pentru români, cu toate că omenirea este în plină pandemie de coronavirus.

Comisia Europeană a anunțat o listă de 14 țări „sigure”, unde oamenii vor putea călătorii fără să se teamă de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Țările „sigure” sunt Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia şi Uruguay. Această listă va fi reactualizată la 15 zile.

Totul depinde în calculul oficial, atunci când se stabilește dacă o țară e sigură sau nu, de numărul de infectări raportate la 100.000 de locuitori. O cifră sigură e considerată sub 14, România având în acest moment 16 infectări la 100.000 de locuitori.

Țara noastră ar putea ajunge în acest ritm pe lista neagră a țărilor roșii, iar românii vor fi obligați să stea în carantină atunci când merg în vacanță și când se întorc.

ADVERTISEMENT