News

TAROM renunță la un zbor important către un mare oraș european. Ruta va dispărea la toamnă

Zborul la care renunță TAROM. Este vorba despre o cursă aeriană către un mare oraș din Europa. Din toamnă ruta va dispărea.
25.06.2024 | 14:30
TAROM renunta la un zbor important catre un mare oras european Ruta va disparea la toamna
Toate cursele programate marți au decolat de pe Aeroportul ”Henri Coandă” Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei aeriene de stat TAROM au un anunț important pentru călători. Din toamnă nu vor mai efectua o cursă aeriană către un mare oraș din Europa. Mai exact, din luna octombrie.

Ruta la care renunță TAROM din toamnă

Pentru a se asigura că nu vor exista probleme, cei de la TAROM au anulat și au scos din sistem toate zborurile rezervate pentru ruta în cauză. Totul are loc după ce în ultimii ani TAROM a renunțat și la cursele aeriene dintre București și Viena, București și Barcelona sau București și Munchen.

ADVERTISEMENT

După data de 27 octombrie 2024, TAROM nu va mai avea rută către Londra. Ultima aterizare și ultima decolare a TAROM pe aeroportul Heatrhow din Londra vor avea loc în ziua de sâmbătă, 26 octombrie 2024.

Șapte curse aeriene are TAROM către Londra în prezent

În momentul de față, compania de stat efectuează șapte zboruri, dus-întors, pe săptămână, de pe aeroportul ”Henri Coandă”, din București, până în aeroportul Heatrhow din Londra, capitala Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

De cel puțin un an, TAROM intenționează să vândă sloturile pe care le deține pe cel mai mare aeroport din Europa. Asta după ce în trecut nu a fost de acord cu o tranzacție de vânzare a acestora, către o companie britanică.

De altfel, încă din februarie acționarii TAROM își anunțau intenția cu privire la anularea cursei aeriene către Londra, către aeroportul Heatrhow. Demersul a fost anunțat și la scurt timp după ce s-a semnat acceptarea României în spațiul Schengen, aerian și maritim.

ADVERTISEMENT

”Luând în considerare că prin Planul de restructurare al Companiei TAROM, propus de Consiliul de Administrație și aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor, este prevăzută închiderea rutei București – Londra, aprobă atribuirea contractului de vânzare a sloturilor LHR (aeroportul Heathrow din Londra – nr.) ofertantului Virgin Atlantic pentru suma de 22 de milioane de lire sterline, începând cu sezoanele de vară 2024 și iarnă 2024 (conform Planului de restructurare aprobat prin hotărârea AGA din 07.12.2022 și comunicat Comisiei Europene)”, a comunicat TAROM la începutul anului.

Milioane de români zboară anual către Londra. În 2023, de exemplu, peste 3, 6 milioane de pasageri au călătorit între România și Marea Britanie, iar 1,37 de milioane de pasageri au zburat din București, spre aeroporturile din capitala Regatului Unit.

ADVERTISEMENT

Din cei 1, 37 de milioane, 253 de mii de pasageri români au optat pentru ruta aeroport ”Henri Coandă” București-aeroportul Heatrhow din Londra. Această cursă aeriană a fost realizată și de British Airways, potrivit boardingpass.ro

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”